Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Markić: Nitko ne liječi sve jer ne postoji lijek za sve, a ministar bi se trebao prestati žaliti na nedostatak novca

Markić: Nitko ne liječi sve jer ne postoji lijek za sve, a ministar bi se trebao prestati žaliti na nedostatak novca

Ovaj splitski SDP-ovac od od ministra Kujundžića očekuje da se pobrine da država ispunjava sve svoje financijske obveze, da sustav unaprijedi, stabilizira i učini ga učinkovitijim

Joško Markić, član Savjeta za zdravstvo SDP-a i splitski gradski vijećnik, reagirao je na izjavu ministra zdravstva Milana Kujundžića da nitko nije toliko bogat da liječi sve. 

Poručio mu je da posao ministra zdravstva ne bi trebao biti određivanje tko će se i kako liječiti jer je to posao ordinirajućih liječnika, već je njegov posao stvaranje uvjeta u kojima svatko kome je potrebno može dobiti pravovremenu i kvalitetnu medicinsku skrb.

- Njegov posao je briga da se svi naši sugrađani liječe u skladu s najvišim standardima i međunarodno prihvaćenim stručnim smjernicama, da liječenje prati napredak medicinske znanosti i da je utemeljeno na dokazima. Nitko ne liječi sve jer ne postoji lijek za sve. Ne može se niti sve izliječiti. Cilj njegovog rada treba biti da je čekanje na preglede u medicinski prihvatljivim okvirima, a da zdravstveni radnici rade u pozitivnom okružju koje cijeni njihov rad. Stoga, umjesto da se žali na nedostatak novca, od ministra očekujem da se pobrine da država ispunjava sve svoje financijske obveze, da sustav unaprijedi, stabilizira i učini ga učinkovitijim. Što prije! - istaknuo je Markić.

Vaša reakcija na temu