Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Markotić: Građane nitko nije pitao žele li vratiti Hajdukov kredit

Markotić: Građane nitko nije pitao žele li vratiti Hajdukov kredit

Radi se o potpuno neodgovornom i netransparentnom odnosu prema novcima građana Splita - kaže Mostov zastupnik

Mostov vijećnik Josip Markotić bio je suzdržan oko priznavanja Hajduku kapitalnih ulaganja u Poljud koje je bio obavezan prošlih godina isfinancirati Grad Split. Ponudio nam je i objašnjenje zašto. Ono što je pročelnik Hrvoje Akrap iznio na sjednici nazvao je nepotpunim podacima koji ne prikazuju stvarno stanje stvari i pomiču fokus s bitnoga.

- Hajduk je praktički najveći dužnik prema Gradu. Ne duguje samo višemilijunski iznos od nevraćenog kredita nego postoje i višemilijunska potraživanja od komunalne naknade. Osim toga, ne postoji mogućnost daljnjeg reprogramiranja Hajdukova kredita - smatra.

Mišljenja je i da se prikriva elementarna činjenica da Hajduk nije u stanju vratiti kredit, nego taj dug vraćaju građani, a da ih nitko o tome ništa nije pitao.

- Radi se o potpuno neodgovornom i netransparentnom odnosu prema novcima građana Splita - drži.

Napominje da nema ništa protiv toga da Grad prati i pomaže rad omladinske škole, ali mu je neprihvatljivo da Grad iz proračuna financira profesionalni klub.

- Hajdukov sam navijač otkad znam za sebe, ali koliko god želio da Hajduk živi vječno, kao gradskom vijećniku transparentno upravljanje novcima građana Splita ipak mi je prioritet - poručio je.

Vaša reakcija na temu