Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Markovina: Marijana Puljak je prešla granicu pristojnosti, sjetimo se primjera gdje je mogla pokazati da pripada ljevici

Markovina: Marijana Puljak je prešla granicu pristojnosti, sjetimo se primjera gdje je mogla pokazati da pripada ljevici

Iz stranke Pametno kažu kako bi surađivali sa svima koji žele dobro gradu. Mi, naravno, ne bismo nikad surađivali s HDZ-om

Gradonačelnički kandidat Nove ljevice Dragan Markovina reagirao je na izjave protukunadidatkinje Marijane Puljak da je građani prepoznaju kao opciju za spas ljevice. Sve te teze prelaze crtu pristojnosti i, kaže, zahtijeva reakciju jer ne postoji, naime, nijedan element njezinog programa, ali također i nikakav trag njezinog dosadašnjeg političkog djelovanja koji bi po ijednom elementu bio lijevi. 

Ustrajavanje na tezi da Marijana Puljak predstavlja ili zastupa ljevicu, jednaka je, kaže, tezi da je Andro Krstulović Opara pristojan kandidat.

U reakciji, koju prenosimo u cijelosti, navodi i da Nova ljevica nikada ne bi surađivala sa HDZ-om. To se iz odgovora koje daje Puljak ne isključuje. 

- S obzirom da se u predizbornoj kampanji po logici stvari daju neostvariva obećanja i izgovaraju razne nelogičnosti, nisam smatrao potrebnim reagirati na cirkus tog tipa. No uporno ponavljanje teze o tome kako Marijana Puljak predstavlja jedinu izglednu opciju ljevice za spas Splita, što je izjavila u Jutarnjem listu neki dan i o tome kako je građani prepoznaju kao jedinu opciju za spas ljevice uopće naprosto prelazi crtu pristojnosti i zahtijeva reakciju. Ne postoji, naime, nijedan element njezinog programa, ali također i nikakav trag njezinog dosadašnjeg političkog djelovanja koji bi po ijednom elementu bio lijevi. Neovisno o tome radi li se o socijalnim, ekonomskim ili svjetonazorskim pitanjima. A prilika za takvo što je bilo u izobilju proteklih godina. Marijanu Puljak nisam primijetio niti na jednom prosvjedu protiv Vlade Jadranke Kosor 2011. godine, kada su mnogi od nas prosvjedovali zajedno s radnicama Uzora. Također je nisam primijetio te iste godine na plenumima i prosvjedima u organizaciji Akademske solidarnosti, kad smo se borili za besplatno školovanje. Jednako tako je nisam uočio na prvom splitskom Prideu, kad je nas dvjestotinjak jedva izbjeglo linč od strane bijesne rulje. Također je nisam uočio na ciklusu razgovora i akcija koje je Mreža anarhosindikalista, zajedno s članovima Akademske solidarnosti, organizirala s radnicima Dalmacijavina, netom prije nego je ta firma otpremljena u stečaj. Isto to vrijedi za pomoć u prosvjedu zaštitarima u Konzuma. Također je nisam vidio niti na jednoj proslavi dana oslobođenja Splita od fašizma. Jednako kao što je nisam vidio u HNK-u ili ispred njega neki dan, kada je trebalo braniti grad od onih koji bi cenzurirali predstave i linčovali ljude koji ih pohađaju. Bilo kakvu suvislu reakciju na prvomajski upad u klub Ghetto nisam od nje čuo, niti sam zapamtio da je organizirala ikakvu akciju protiv militantnih molitelja, koji su pred rodilištima maltretirali trudnice. To su, kao što možete pretpostaviti, sve akcije i mjesta na kojima smo praktično svi mi s liste Nove ljevice i Radničke fronte bili. Drugim riječima, ustrajavanje na tezi da Marijana Puljak predstavlja ili zastupa ljevicu, jednaka je tezi da je Andro Krstulović Opara pristojan kandidat. Što je posebno zanimljivo budući da na svako pitanje o tome s kime bi surađivali u Gradskom vijeću, u stranci Pametno odgovaraju tako da kažu kako bi surađivali sa svima koji žele dobro gradu. Mi, naravno, ne bismo nikad surađivali s HDZ-om.

Vaša reakcija na temu