Mate Rimac: Gradnja Tehnološkog parka na Dračevcu je super ideja, sigurno ćemo biti jedni od najmoprimaca

Mate Rimac: Gradnja Tehnološkog parka na Dračevcu je super ideja, sigurno ćemo biti jedni od najmoprimaca

Naveo je da njegova tvrtka trenutno najveći problem ima s prostorom, a da na ovaj način Split rješava taj problem umjesto njih

Mate Rimac pohvalio je splitski projekt izgradnje Tehnološkog parka na Dračevcu. Napisao je kako će sa zadovoljstvom podržati projekt i potvrdio kako je će njegova tvrtka svakako biti jedan od najmoprimaca. Poručio je da je njima trenutno najveći problem prostor, jer danas 'RA & Greyp' imaju više od 400 zaposlenih, a prije dvije godine ih je bilo 150. 

- Razbacani smo na 5 zgrada u Svetoj Nedelji i treba nam bar još toliko prostora odmah danas. Znam da se i druge Hrvatske tech firme jako muče sa prostorom, ali neću govoriti umjesto njih - napisao je Rimac.

Dodao je kako su u Splitu krenuli prije godinu dana i danas imaju 11 zaposlenih inženjera, a plan im je snažno širiti tim i izgraditi ured od 50-ak ljudi kroz godinu, dvije.

- Ako sve bude po planu, jednog dana i značajno više. Stoga nam je inicijativa Grada Splita odlična - rješavaju problem umjesto nas. Za nas i mene osobno je kvaliteta naših prostora i radne okoline vrlo važna. Tech firme ne zadovoljava 'bilo kakav' prostor, pogotovo ne one koje imaju i proizvodnju. Kampus gdje se može stvoriti eko-sustav (npr. s kvalitetnim restoranima, konferencijskim dvoranama, poslovnim hotelima...) i kolaboracija/razmjena između srodnih firmi se meni čini kao super ideja koja će biti vrlo korisna. Mi smo svakako za to i ako Split realizira ideju, ćemo biti jedan od najmoprimaca i sa zadovoljstvom podržati projekt. To ne znači da je sve super i da ne postoje drugi problemi na kojima se treba raditi, ali bar jedan problem manje - napisao je Rimac.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare