Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Matea Bešlić je nova predsjednica Savjeta mladih, HDZ-ov favorit nije dobio podršku

Matea Bešlić je nova predsjednica Savjeta mladih, HDZ-ov favorit nije dobio podršku

Za zamjenicu je izabrana Marina Meić, koju je kandidirala Info zona

Nova predsjednica Savjeta mladih je Matea Bešlić dok je za zamjenicu izabrana Marina Meić. Zanimljivo, obje su nestranačke osobe, Bešlić je u ime Kluba mladih kandidirana za Savjet mladih, a Meić Info zone. U prvom 'pripetavanju' Savjet je pokazao da želi biti nestranački obojan. Naime, kandidat Studentske udruge za promicanje zelene gradnje Virides Domagoj Bajić, inače HDZ-ov favorit, nije dobio podršku mladih kolega. Ni kao predsjednik, ni kao potpredsjednik.

Promijenjen je sastav, podsjetimo, Savjeta mladih, ali i ovaj put na čelu će biti osobe iz civilnih udruga. 

Bajić je u oba glasanja, za predsjednika i zamjenika, dobio pet ruku podrške, a Bešlić te Meić kao predložene kandidatkinje za predsjednicu i zamjenicu po šest. Možemo reći i da je HSLS-ov kandidat za Savjet bio za Bešlić - Meić. 

Predsjednik Šundov je vodio konstituirajuću sjednicu. Čestitavši članovima Savjeta na izboru, posebno novoizabranoj predsjednici i njenoj zamjenici kazao je da se 'stavlja na raspolaganje članovima Savjeta, kako bi njihove aktivnosti i zahtjevi bili što vidljiviji i produktivniji'. Ukazao je na važnost tog tijela i istakao veliku aktivnost Savjeta u proteklom mandatu, kao i njegove predsjednice Antonije Kuzmanić, koja je također prisustvovala konstituirajućoj sjednici Savjeta. Kuzmanić je pritom izrazila uvjerenje da će Savjet nastaviti s aktivnostima na poticanju mladih za aktivnije sudjelovanje u društvenom i političkom životu. Pritom je napomenula kako dosadašnji saziv Savjeta ostavlja Program rada kao kvalitetne smjernice za daljnji 'naporan, prije svega zagovarački rad'.

Izabranom vodstvu su čestitali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i zamjenica Jelena Hrgović

Vaša reakcija na temu