Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jadrolinija Međunarodni dan žena u pomorstvu obilježava se sutra

Međunarodni dan žena u pomorstvu obilježava se sutra

Najveći dio ih je zaposlen u kruzing industriji

Međunarodni dan žena u pomorstvu se obilježava sutra. Taj je dan Međunarodna pomorska organizacija UN-a 2021. godine proglasila kako bi se promicalo zapošljavanje i zadržavanje žena u pomorskom sektoru te povećao udio žena u pomorstvu općenito. Trenutačno manje od 2 % žena čini globalnu radnu snagu u pomorstvu od čega je najveći dio zaposlen u kruzing industriji.

'Međunarodna pomorska agencija prije svega želi pomoći svojim državama članicama pri provođenju Agende UN-a za održivi razvoj do 2030. i ostvarivanju 17 ciljeva održivog razvoja, posebno cilja 5. Postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje svih žena.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana žena u pomorstvu je 'Sigurni horizonti: Žene oblikuju budućnost pomorske sigurnosti', stoga učinimo taj korak koji se očekuje u 21. stoljeću i neka žene u pomorstvu ne budu iznimka nego postanu pravilo.

 Dragim kolegicama, na moru i na kopnu, ovim putem želimo čestitati Međunarodni dan žena u pomorstvu', poručili su iz Jadrolinije.

Vaša reakcija na temu