Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ministar Krstičević obišao požarište u Zatonu i u pomoć poslao 72 vojnika

Ministar Krstičević obišao požarište u Zatonu i u pomoć poslao 72 vojnika

Vatra je u jednom trenutku zaprijetila kućama, ali su ih vatrogasci uspjeli obraniti

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević obišao je u srijedu požarište u Raslini i Zatonu gdje je vatra u jednom trenutku ozbiljno zaprijetila kućama. Budući da se radi o trenutno najkritičnijem požarištu, temeljem zahtjeva Darka Dukića, vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije, ministar je donio odluku da se na teren uputi i 72 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske. 

Na požaru su tijekom dana bila angažirana tri kanadera i tri air tractora iz sastava PP NOS-a HRZ i PZO-a koji su prema Zemuniku odletjeli oko 20.15 sati jer zbog mraka nisu više mogli letjeti. Ovisno o tome kako se situacija bude razvijala tijekom noći odlučit će se hoće li se pomoć zračnih snaga ponovno zatražiti odmah ujutro. 

Na terenu ostaju vatrogasci iz JVP-a i DVD-a s područja cijele Šibensko-kninske županije, a požar je za sada zahvatio površinu od oko 200 hektara.

Vaša reakcija na temu