Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mirna Kovačić: Plan se ne može raditi na način da se prilagođava postojećem stanju Žnjana

Mirna Kovačić: Plan se ne može raditi na način da se prilagođava postojećem stanju Žnjana

Stav HSS-a i mene kao gradske vijećnice je poštivanje svih zakona pravne države

Gradska vijećnica HSS-a Mirna Kovačić na upit podržava li uklanjanje ugostiteljskih objekata na Žnjanu bez odgađanja, onih za koje je građevinska inspekcija izdala rjesenja o rušenju, jasno odgovara da se zakoni moraju poštivati.

- Stav HSS-a i mene kao gradske vijećnice je poštivanje svih zakona pravne države - kaže.

Napominje kako je poznato da je građevinska inspekcija izdala rješenje o uklanjanju ugostiteljskih objekata bez iznimke na žnjanskom platou te se po tome rješenju treba postupiti. 

Mišljenja je da se treba izraditi novi Detaljni plan uređenja na način da se prvenstveno uvaži mišljenje struke koje će točno reći koliko, gdje i koja vrsta ugostiteljskih objekata može i treba biti na žnjanskom platou.

-  Plan se ne može raditi na način da se prilagođava postojećem stanju Žnjana jer bi takav plan sličio na legalizaciju bespravno izgrađenih naselja. Zna se da su dosadašnji planovi prilagođavani postojećem stanju na terenu umjesto obratno. To se više ne smije dopustiti - zaključila je vijećnica HSS-a.

Vaša reakcija na temu