Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Miro Bulj: Andrej Plenković će završiti kao i Ivo Sanader

Miro Bulj: Andrej Plenković će završiti kao i Ivo Sanader

Otvaranje arhiva ide na Sabor. Mene je ministrica kulture Nina Koržinek Obuljen radi Zakona o arhivu gađala mobitelom - rekao je Nikola Grmoja

Sa splitske Rive Mostov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj je poručio da je premijer Andrej Plenković napravio gore nego Tomislav Karamarko. Žestoko je Bulj prozvao i Milorada Pupovca. Izdvojimo odmah da je bivši ministar Ivan Kovačić rekao da će pomoći Bulju na listi za Županijsku skupštinu. Prema nekim informacijama, mogao bi biti nositelj liste. Svoju političku karijeru nastavlja kao saborski zastupnik.

- Plenković je isključivo sluga gospodara Todorića, Valentića, Gregurića, Škegre i tih koji su upravljali Hrvatskom, a dokaz je da se nije želio riješiti kriminal koji je napravljen hrvatskom gospodarstvu, ne samo u Agrokoru, nego u HNB-u, Hanfi - krenuo je Bulj.

Ponovio je da je prošli petak  podigao kaznenu prijavu zbog financijske nestabilnosti Hrvatske jer je, kako je rekao, guverner Vujčić, cijela HNB i Hanfa dozvolila svome gazdi da 10 milijardi kuna dignu kredita bez pokrića.

- Most će se nastaviti boriti - poručio je.

Iznio je i da je Most na dobrome putu, Bulj to osjeća kad ih napadaju Čačić, Vrdoljak, Kalmeta, Šeks, Valentić, Gregurić... Probudili su se, navodi, i daju potporu Plenkoviću za čin rušenja Vlade i dovođenja gospodarske nestabilnosti.

- Još kad im se priključi Milorad Pupovac koji dva dana prije rušenja ministara u Jasenovcu napada Plenkovića, potom mu daje potporu isključivo zbog toga što je on 'etno-biznismen'. On se ne bori za srpsku nacionalnu manjinu, ljude s kojima ja živim u selu, koji su ponosni, dostojanstveni i koji su domoljubi i dali su obol u Domovinskom ratu. On svoje srpstvo samo naplaćuje i urušava dignitet tih ljudi, ne rješava njihove probleme - krenuo je o Pupovcu.

Rekao je i da nikada nije bio u Buljevom selu te da je  jedino s čim se bavi je Domovinski rat, Drugi svjetski rat..

- Bavi se pločama isključivo da privuče sad svoje glasače i želim mu sretan put s briselskim dečkom Andrejem Plenkovićem koji će završiti kao Ivo Sanader u toj koaliciji - zaključio je Bulj.

Osvrnuo se Nikola Grmoja još jednom na sukob s HDZ-om i otvaranje arhiva.

- Otvaranje arhiva ide na Sabor. Mene je ministrica kulture Nina Koržinek Obuljen radi Zakona o arhivu gađala mobitelom. Doživio sam uvrede tako da im očito i to smeta, možda je i to jedan od razloga naprasnog  prekida suradnje. Otkrit će se puno toga - završio je Grmoja.

Vaša reakcija na temu