Mitsubishi zainteresiran za suradnju s Brodosplitom, Japanci posjetili škver

Mitsubishi zainteresiran za suradnju s Brodosplitom, Japanci posjetili škver

Upoznali su se s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima splitskog brodogradilišta, a rekli su i da su zainteresirani za suradnju na nekim zajedničkim projektima

Predstavnici najveće japanske grupacije brodogradilišta ’Mitsubishi Heavy Industries’ (MHI) posjetili su Brodosplit, a s izvršnim direktorom Brodosplita Zoranom Kunkerom i pomoćnikom Uprave Matom Lukasom razgovarali su o proizvodnim mogućnostima splitskog brodogradilišta. Osim toga, Japancima su predstavili neke od novijih projekata i upoznali ih s planovima razvoja.

- U sastavu grupacije MHI nalaze se tri brodogradilišta, Nagasaki, Kobe i Shimonoseki. Prednjačimo u izgradnji brodova s visokom dodanom vrijednošću kao što su LNG brodovi i brodovi za krstarenja te sudjelujemo u proizvodnji obrambene i svemirske opreme na temelju tehnologije i iskustva akumuliranog kroz niz godina. Uz dugu povijest opskrbljivanja japanskih i drugih inozemnih kupaca, poznati smo diljem svijeta po našem progresivnom pristupu i širokom spektru naših aktivnosti - istaknuli su gosti u uvodnoj prezentaciji.

Iz Brodosplita su poručili da su Japanci kazali da su zadovoljni onim što su vidjeli te da su rekli da su zainteresirani za suradnju na nekim zajedničkim projektima.

- Upoznali su se s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke. Prošetali su pogonom, obišli najveći jedrenjak na svijetu te doznali kakvi su planovi Brodosplita za daljnje uspješno pozicioniranje na međunarodnom tržištu. Od svog osnutka 1884. godine, grupa Mitsubishi Heavy Industries doprinosi razvoju društva kroz najsuvremenija proizvodna rješenja. Zapošljava 82.728 radnika s rasponom proizvoda od klimatizacije preko zrakoplovne industrije do energetskih sustava, gradnje brodova te proizvodi više od 700 različitih sustava za razna tržišta širom svijeta - naveli su iz Brodosplita.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare