Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Most tražio razrješenje Damira Grubšića zbog propusta na Marjanu, HDZ i HGS ga odbili

Most tražio razrješenje Damira Grubšića zbog propusta na Marjanu, HDZ i HGS ga odbili

Drže da je propustio izvršiti mjere integrirane zaštite šuma za sprječavanje širenja i suzbijanja potkornjaka iz veljače 2018.

Ante Čikotić, gradski vijećnik Mosta, da današnjoj tematskoj sjednici o Marjanu je zatražio dopunu  dnevnog reda točkom o odgovornosti ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan i prijedlogom za njegovo razrješenje.

U obrazloženju navodi kako je u zakonom određenim slučajevima predviđeno je i obligatorno razrješenje ravnatelja.

- Prema članku 44. stavak 4. Zakona o ustanovama Gradsko vijeće Splita dužno razriješiti ravnatelja ustanove u slučaju kada: 'ravnatelj svojim nesavjesnim ili nepravilnim radom prouzroči ustanovi veću štetu ili ako zanemaruje ili nesavjesno obavlja svoje dužnosti tako da su nastale ili mogu nastati veće smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove'. Istovjetna odredba sadržana je i u članku 30. Statuta Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan. Ravnatelj Damir Grubšić propustio je izvršiti 'Mjere integrirane zaštite šuma za sprječavanje širenja i suzbijanja štetnog organizma Orthotomicus erosus (Woll.) - mediteranski potkornjak' Hrvatskog šumarskog instituta iz veljače 2018. Time je zanemario ili nesavjesno obavljao svoje dužnosti tako da su nastale ili mogu nastati veće smetnje u obavljanju djelatnosti Ustanove - navedeno je u obrazloženju.

Dodali su kako o razlozima za neizvršenje tih mjera, ako su postojali, nije izvijestio Grad Split kao osnivača, a nastala šteta u Park-šumi Marjan je odrediva. Upravno vijeće Ustanove dužno je u slučaju razrješenja ravnatelja raspisati natječaj u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti ravnatelja, sukladno članku 31. Statuta Ustanove.

- HDZ i HGS su zajedno odbili su točke dnevnog reda o izvješću gradonačelnika o neprevedenim jednostavno usvojenim zaključcima i pitanju odgovornosti ravnatelja Javne ustanove PŠ Marjan. Nova GUP-ovska stabilnost u Splitu je na djelu - komentirao je Čikotić.

Vaša reakcija na temu