Foto: Pixabay.com Mostovac napao Oparu: Ima se za koncert gradonačelnikovog omiljenog benda, a nema za polufinale Davis Cupa?!

Mostovac napao Oparu: Ima se za koncert gradonačelnikovog omiljenog benda, a nema za polufinale Davis Cupa?!

Ante Bradarić-Šljujo je poručio gradskoj upravi da učini dodatne napore kako bi se s Amerikancima igrali u Splitu

Mostov gradski vijećnik Ante Bradarić-Šljujo je kritizirao gradsku upravu zbog odustajanja od domaćinstva polufinalnog Davis Cup dvoboja protiv Amerikanaca koji je trebao biti organiziran na Žnjanu.

- Dana 13. kolovoza 2017. u razgovoru za Novu TV gradonačelnik Opara je u 'neformalnom druženju' s novinarkom pričao o svom životu. Jedna od zanimljivih rečenica gradonačelnika Splita je bila kako uživa u rocku, a najdraži bend mu je Simple Minds. Upravo je gradonačelnik taj bend doveo u Split pod izlikom da je to poklon građanima te je trošak bio 4.458.750,00, a potpora Grada Splita u ovom cjelokupnom projektu iznosila je 2.500.000,00 kn. To je podatak iz službenog dokumenta javne nabave. Korist u promociji našeg grada kao i povećanju broja gostiju u Splitu zahvaljujući ovom koncertu je bila gotovo nikakva - poručio je Bradarić-Šljujo.


Podsjetio je da je na Mostov prijedlog istaknuta kandidatura Splita za odigravanje polufinalnog dvoboja Davis Cupa.

- Danas smo saznali od Grada da taj susret ipak neće biti odigran u Splitu nego vjerojatno u Zadru jer Gradu je velik financijski izdatak od 3.000.000,00 kn. Ne prihvaćamo ovako birokratsko opravdanje koje potpisuju nižerangirani službenici, a dužnosnici koji vode grad se povlače. Uloženi novac za organizaciju će se sigurno vratiti mnogostruko kroz popunjenost hotela, restorana i ugostiteljskih obrta, a i na kraju kroz samu promociju našeg grada jer će polufinalni susret osim brojnih navijača naše reprezentacije privući i veliki broj državljana i navijača ekipe SAD-a. Ako postoje financijska sredstva za organizaciju koncerata koje vole vladajući, onda se treba pronaći i sredstva za organizaciju ovoga susreta koji podiže nivo destinacije i promovira grad na svjetskoj karti kao sportski gradi koji je u stanju organizirati ovakav susret. Neusporediva je opća korist između ta dva događaja, te za teniski dvoboj treba manje novca od koncerta - kazao je mostovac.

Pozivao je na kraju gradsku upravu da učini dodatne napore kako bi se ovaj, kako je naveo, jedinstveni sportski događaj ipak odigrao u Splitu. 

- Naš grad zaslužuje da se vrati na kartu sposobnih organizatora sportskih događaja koji privlači ljude, robu i kapital i koji će uz sportsku postati i doing business destinacija - zaključio je.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare