Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MURAL ZA HEROJA: U Vukovarskoj ulici na Sućidru u čast bojnika Joška Kapetanovića-Spliće

MURAL ZA HEROJA: U Vukovarskoj ulici na Sućidru u čast bojnika Joška Kapetanovića-Spliće

Posebno je upamćen po diverziji koju je vodio kod sela Zanaglina na kupreškom bojištu u kojoj je onesposobljen znatan broj neprijateljskih vojnika koji su kamionom išli na smjenu

U Vukovarskoj ulici na Sućidru jutros je otkriven mural u čast bojnika Joška Kapetanovića-Spliće, jednog od heroja Domovinsko rata koji je poginuo 1993. godine u borbama za Uskoplje. 

Kapetanović je rođen 1964. godine u Splitu, a odrastao je u Lećevici. U Splitu je završio Srednju građevinsku školu, a u Domovinski rat uključio se dragovoljno u kolovozu 1990. godine kada završava tečaj 'Prvi hrvatski redarstvenik'. 

Bio je pripadnik elitnih specijalnih postrojbi Hrvatske vojske. Najprije bojne 'Zrinski', a kasnije i bojne 'Frankopan' u kojoj je bio zapovjednik voda. Prošao je brojna ratišta, a osobito se istaknuo u bitci za Vukovar u kojoj je bio i ranjen spašavajući ranjenog suborca tijekom borbi za Sajmište na položaju 'Osa 1'.

Nakon što je 1992. godine izbio rat u BiH priključuje se obrani hrvatskog naroda na tim prostorima. Posebno je upamćen po diverziji koju je vodio kod sela Zanaglina na kupreškom bojištu u kojoj je onesposobljen znatan broj neprijateljskih vojnika koji su kamionom išli na smjenu. 

Stradao je 18. siječnja 1993. godine u borbama za Uskoplje. Posthumno mu je dodijeljen čin bojnika, a pokopan je na groblju Korušce kod Klisa. 


Vaša reakcija na temu