Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na jesen počinje gradnja gradske luke u Omišu!

Na jesen počinje gradnja gradske luke u Omišu!

Projekt je vrijedan 50 milijuna kuna, a osim 70-ak sezonskih vezova grad će dobiti i novu šetnicu dugu 440 metara

Ako sve bude išlo po planu, na jesen bi trebala početi gradnja prve gradske luke u Omišu. Riječ je najvrjednijem projektu županijske Lučke uprave u iznosu od oko 50 milijuna kuna. Čeka se izdavanje suglasnosti na glavni projekt, a Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, najkasnije kroz mjesec dana očekuje da će dobiti građevinsku dozvolu.

- Nakon toga, odmah tijekom srpnja, krećemo s natječajem i očekujemo da bi u listopadu radovi mogli početi. Naravno, ako ne bude žalbe na odabir izvođača. Pretpostavljam da žalbi neće biti jer smo od kada sam ja ravnatelj imali 43 natječaja, a samo smo dva puta imali žalbe - kaže Domagoj Maroević.

Nakon otprilike dvije i pol godine od početka radova Omiš će dobiti sedamdesetak sezonskih vezova i šetnicu dugu 440 metara. Postojeća riva će se proširiti za dvadesetak metara, a nakon parkinga i hortikulturnog uređenja širina šetnice bit će oko 12 metara.

- Planirani rok završetka radova je 24 radna mjeseca. Mi ćemo tražiti suglasnost i da se radovi obavljaju tijekom ljeta, ali ne vjerujem da ćemo tu suglasnost i dobiti, tako da pretpostavljam da će radovi ukupno potrajati oko dvije i pol godine. Tvrdo tlo je na velikoj dubini, ima elemenata na 33 metra dubine, a sve skupa ima oko 10.000 kvadrata kameno-oblagačkih radova. Osim toga, ispravit će se i 'S' krivina u Omišu. Mi ćemo napraviti temelje, a u izgradnji tog dijela prometnice sudjelovat će Hrvatske ceste - ističe Domagoj Maroević, te zaključuje kako će nakon dovršetka projekta Omiš dobiti jedan novi izgled i ulogu, a brojni brodari dobit će puno širi prostor za obavljanje djelatnosti nego što ga imaju sada.

Vaša reakcija na temu