Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na jesen počinju radovi na uređenju obale u Stomorskoj vrijedni 15 milijuna kuna

Na jesen počinju radovi na uređenju obale u Stomorskoj vrijedni 15 milijuna kuna

U planu je pristan za katamaran, rotor, parkirališna mjesta i zelene površine

Početkom listopada trebali bi početi radovi na uređenju obale u Stomorskoj, najavio je načelnik općine Šolta Nikolić Cecić Karuzić. Kaže da bi kroz ožujak trebala biti završena dokumentacija za glavni projekt nakon čega bi se u vrlo kratkom roku trebala dobiti i građevinska dozvola.

- Radio bi se pristan 50 metara s unutarnje strane lukobrana za katamaran, ali bit će i rampa u slučaju da se bilo što desi kao rezervna luka za Rogač da može tu pristati i trajekt. Prema projektu kojeg sam vidio, tu dolazi i jedan rotor, parking mjesta i zelene površine, a time bi ovaj dio bio završen - kaže načelnik Šolte te dodaje kako se na taj projekt nastavlja i zaobilaznica Stomorske čime bi ulaganja u taj dio bila završena.

Ako sve bude išlo po planu on očekuje da će luka biti otvorena do sezone 2019. godine.

- To je planirano, a teško je nagađati hoće li doći do kakvih pomicanja u rokovima. Kanalizacija se također radi, podvodni ispust je završen, napravila se šetnica u dužini od 750 metara, postavljene su šahte i postavljeno je 80 priključaka u liniji prema kućama i restoranima u Stomorskoj - nabraja Cecić Karuzić.

Dožupan Ante Šošić rekao je da je ovo zapravo nastavak njihove politike intenzivnog investiranja.

- Ne zaboravimo da ovakvi objekti donose dodanu vrijednost, domaćim ljudima omogućavaju kvalitetniji život, a zadržavaju i turiste.Pridružit ćemo se i sufinanciranju ove druge faze kanalizacije jer mislim da se time dobiva jedna sveobuhvatna prilika za razvoj Stomorske - kazao je Šošić te dodao kako su idući tjedan dogovorili sastanak na kojem će razgovarati o zaobilaznici Stomorska.

- Postoje dvije varijante, vidjet ćemo koja je racionalnija i svakako ćemo se potruditi da Stomorska dobije jedan takav objekt i time bi završili investicije u ovom mjestu - zaključio je Šošić.

Vaša reakcija na temu