Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Na Lovrincu se u petak obilježava 79. godišnjica Bleiburške tragedije i Križnog puta

Na Lovrincu se u petak obilježava 79. godišnjica Bleiburške tragedije i Križnog puta

Kod spomenika ubijenim domobranima

Na Lovrincu će se u petak obilježiti 79. godišnjica Bleiburške tragedije i Križnog puta. Početak obilježavanja kod spomenika ubijenim domobranima je u 10 sati. 

Od 27. listopada 1944. pa sve do sredine 1946. ratni zarobljenici i civili dovođeni su u logore na Firulama, Sustipanu i tvrđavu Gripe gdje su ubijani, a nakon toga odvezeni i bačeni u masovnu grobnicu na Lovrincu.

'Savjest nam nalaže da položimo vijence, zapalimo svijeće i pomolimo se nad zemnim ostatcima žrtava koje su komunistički i velikosrpski krvnici ubijali iz mržnje prema hrvatskoj državi i narodu, bez suda, suđenja i presuda', poručuje Ivan Turudić u ime Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Vaša reakcija na temu