Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na međunarodnoj izložbi inovacija Splićani osvojili zlatnu medalju

Na međunarodnoj izložbi inovacija Splićani osvojili zlatnu medalju

Nagrađena je pametna parking barijera 'Parklio' tvrtke Amplifico

Na 16. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA splitska tvrtka Amplifico dobila je zlatnu medalju u svojoj kategoriji za pametnu parking barijeru 'Parklio'. Kako navode iz firme iza koje stoje Dario BorasMarko SmoljoKarlo Gašpar i Josip Labrović, radi se o prvoj parking barijeri koja se kontrolira putem mobilne aplikacije. Izrasli su u solinskom Poduzetničkom inkubatoru, a značajnu potporu u pohodu na zlato dalo im je šibensko Društvo inovatora Faust Vrančić.


- Članovi međunarodnog ocjenjivačkog suda bili su naprosto oduševljeni te su bez sustezanja dodijelili zlato vrijednom splitskom timu. Doslovno svi posjetitelji ARCA-e pokazivali su ogroman interes za pametnu parking barijeru 'Parklio'. Tako da se dečkima iz Amplifica smiješi svijetla budućnost. Njihove pametne barijere moguće je već vidjeti na mnogim privatnim, hotelskim i javnim parkinzima diljem Europe, u potpunosti su hrvatski proizvod, a zasad se izvoze u deset zemalja EU-a - ponosno će Josip Papak iz Društva inovatora Faust Vrančić.

- Osim Amplifica, zlatnu medalju je za svoju kategoriju dobila i aplikacija Maje Bujas Me.Mum za utvrđivanje plodnosti - dodao je Papak te otkrio kako će Mario Ljubičić s M-Mobile električnim automobilom nastupiti na Inovi za mjesec dana, također uz njihovu potporu. 

Vaša reakcija na temu