Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na prvom balu dodijeljene nagrade najuspješnijim obrtnicima

Na prvom balu dodijeljene nagrade najuspješnijim obrtnicima

Ivan Gotovac i Tonći Parčina su dobili posebna priznanja za životno djelo

U odličnoj atmosferi proteklog je vikenda u hotelu Atrium održan prvi Bal obrtnika, a sudeći po reakcijama gostiju, definitivno je bio tek prvi u nizu. Noć o kojoj će se još dugo pričati započela je dolaskom uzvanika među kojima su se dame isticale prekasnim, elegantnim toaletama. Domaćinima večeri, predsjedniku Hrvatske obrtničke komore Dragutinu Ranogajcu i predsjednici komore Splitsko – dalmatinske županije Elidi Marković na ovoj svečanosti pridružili su se i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i direktorica Turističke zajednice Split Alijana Vukšić

Čubi je odmah na početku zagrijao atmosferu dovitljivim dosjetkama i duhovitim batudama kojima je nasmijavao goste cijelu noć, a Neno Belan i Fiumensi poznatim su hitovima rasplesali uzvanike do jutarnjih sati.

Ujedno, ovom je prigodom župan Blaženko Boban imao čast uručiti obrtnicima zahvalnice komore za doprinos poticanju rada obrtničkih asocijacija te postizanje značajnih rezultata u vođenju obrta i razvoju obrtništva.

Prvi među njima je bio Joško Tafra - vlasnik frizerskog salona 'Sananda' iz Omiša, zatim Antonio Šunjić - vlasnik ribarskog obrta 'Marijan' iz Splita, Ivan Grbeša - vlasnik obrta za trgovinu i usluge 'Midera studio vez' iz Kaštel Starog te je zahvalnica uručena i Anti Kovačeviću - vlasniku frizerskog salona 'Tonči' iz Makarske.

Elida Marković, predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, dodijelila je priznanja za značajan doprinos u razvoju obrtništva te postizanju značajnih poslovnih rezultata u poslovanju obrta Tomislavu  Škarici - vlasniku ugostiteljskog obrta 'Gajeta' iz Duća i Antunu Frančiću - vlasniku ribarskog obrta 'Frančić Antun' iz Kaštel Kambelovca. Posljednje priznanje na ovoj svečanosti predsjednica je uručila vlasniku obrta za trgovinu obućom i kožnim proizvodima 'Guliver' iz Sinja Jozi Katiću.

Predsjednik Obrtničke komore Dragutin Ranogajec prvu nagradu za životno djelo uručio je Ivanu Gotovcu koji je od 1989. godine vlasnik obrta 'Gotovac' za kamenoklesarske usluge iz Kaštel Sućurca čiji su proizvodi prepoznati diljem države. Ovaj obrtnik do sada je svoje proizvode izlagao između ostalog i na najpoznatijem sajmu kamena na svijetu koji se održava u Veroni, te je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, a jedna od najznačajnijih je i Statua zlatne ruke s Poveljom koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska obrtnička komora. Promicanje obrtništva na razini lokalne samouprave i humanitarno djelovanje obilježili su njegov dosadašnji rad. 

Druga nagrada za životno djelo uručena je Tonću Parčini, vlasniku obrta za popravak i proizvodnju obuće i kožnih proizvoda 'Parčina' koji je nastavio bogatu postolarsku tradiciju svoje obitelji koju je 1932. godine pokrenuo njegov djed. Ova poznata trogirska radnja svojevrsni je mali muzej budući je u njoj sačuvan stari namještaj u izvornom ambijentu, zbog čega je prostor radnje i izuzetno zanimljiv turistima. U njoj se i dan danas nalaze krojačke mašine 'Singerice' stare više od 130 godina kojima se ovaj obrtnik i dalje služi.

Vaša reakcija na temu