Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na Veliku Gospu napustio nas je Ante Vetma

Na Veliku Gospu napustio nas je Ante Vetma

Umro je u 64. godini života, a sahranjen je na groblju Sv. Kate u Klisu

U Solinu, je 15. kolovoza, nakon duge i teške bolesti preminuo poznati sportski djelatnik Ante Vetma.

Rođen je 23. listopada 1953. godine u Klisu, a sportom se počeo baviti 1968. godine, u Nogometnom klubu Uskok iz Klisa. Bio je jedan od organizatora malonogometne lige u Solinu, kao i igrač nekoliko momčadi. 

Nakon toga posvećuje se sudačkoj zviždaljci, i vrlo brzo postaje savezni nogometni sudac, te sudi u republičkim i međurepubličkim natjecanjima bivše države, a potom i u Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi. Nakon završetka sudačke karijere ostaje kao delegat, na utakmicama od mlađih uzrasta sve do Druge hrvatske nogometne lige. 

Dugi niz godina Ante je bio član Komisije sudaca Nogometnog saveza Splitsko–dalmatinske županije, a obnašao je i dužnost povjerenika za suđenje. Ostavio je Ante trag i u solinskom rukometu, gdje je bio dugogodišnji član uprave Rukometnog kluba Solin, u razdoblju prvog ulaska i nastupanja u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi. Više godina bio je član Skupštine Nogometnog kluba Solin, kao i više klupskih tijela. 

Za dugogodišnji rad u sportu, 2008. godine, dobio je priznanje Solinske zajednice športova. 

Sahranjen je na mjesnom groblju Svete Kate u Klisu. 

Vaša reakcija na temu