Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAČELNIK LASTOVA O ŽUPANIJSKOJ POMOĆI: 'Opet manipulacije, pola uplaćenog iznosa je za investicije – sad smo ostali i bez toga'

NAČELNIK LASTOVA O ŽUPANIJSKOJ POMOĆI: 'Opet manipulacije, pola uplaćenog iznosa je za investicije – sad smo ostali i bez toga'

Konačno je stigla pomoć Lastovu. Županija je uplatila gotovo 400 tisuća kuna i deblokirala općinski račun, no načelnik Općine ističe da se radi o manipulaciji

Tragom vijesti da je Županija dubrovačko-neretvanska uplatila 395 tisuća kuna Općini Lastovo i tako deblokirala račun, kontaktirali smo načelnika Lea Katića

- Jutros oko podne bio je transfer na 395 tisuća kuna. No, opet je u pitanju manipulacija. Od tih 395 tisuća kuna, 100 tisuća je investicijskih za radove na pomorskom dobru, a 100 tisuća je za deponij otpada. Račun je deblokiran, ali je pojedeno investicijskih 200 tisuća kuna. Zabolio me stomak, ne mogu vjerovati dokle seže ta manipulacija. Ne znam što bih rekao - kazao nam je načelnik Katić. 

Kako dalje? 

- Otkud znam? Račun je aktivan, ali na njemu nema sredstava - kaže Katić.

Županija je u priopćenju o uplati sredstava i deblokadi računa Općine Lastovo opet prigovorila Katiću da je propustio ograničiti ovrhu za iznos sredstava nužnih za funkcioniranje Općine te je tako nepotrebno ostavio bez plaća djelatnice vrtića, vatrogasce i druge općinske službe, a Općina nije mogla plaćati nužne materijalne troškove. 

- Ako 555 gradova i općina u Hrvatskoj može uredno poslovati, onda mora to moći i Općina Lastovo -navedeno je u priopćenju. 

- Strašno je to. Opet se laže. Ja sam poduzeo apsolutno sve što sam mogao. Uložili smo reviziju na presudu i ovrhu koja nam je u potpunosti sjela na račun Općine - kazao je Katić. 

Općina je prošlog tjedna podnijela kaznenu prijavu protiv njegovog prethodnika Mira Maričevića iz HDZ-a. Kako smo već pisali, račun Općine je u blokadi zbog ovrhe po presudi Visokog trgovačkog suda. Priznata je tužba tvrtke koja je preuzela potraživanje od tvrtke MGT s kojom se Općina sudski nagodila na iznos od pola milijuna kuna. 

Općina je za vrijeme načelnika Maričevića platila taj iznos, no svega koji dan ranije obaviješteni su da je potraživanje ustupljeno drugoj tvrtki. Maričević nam je kazao kako je postupao u dobroj vjeri i da potraživanje nije moglo biti prenijeto na drugu tvrtku. 

Vaša reakcija na temu