Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Najam kućice na sredini Rive stoji 42 tisuće kuna, plus još 15 tisuća za glazbeni program

Najam kućice na sredini Rive stoji 42 tisuće kuna, plus još 15 tisuća za glazbeni program

Glazbeni program ne moraju platiti na Prokurativama i Voćnom trgu

Ovogodišnji Božićni sajam počinje već 26.studenoga i traje do 7.siječnja sljedeće godine. Iz javnog poziva objavljenog na stranicama Turističke zajednice izdvojimo i da se osim pomaknutog termina, najveća novost odnosi na poskupljenje u odnosu na prošlu godinu. Najam kućice za ugostiteljstvo na sredini Rive gdje je nekad bila Adventilacija stoji 42 tisuće kuna bez PDV-a.

S tim da su ugostitelji dužni dati još 15 tisuća kuna organizatoru za glazbeni program.

Dakle, za kućicu na srcu Rive ako pridodamo PDV treba izdvojiti ukupno 71.250 tisuća kuna. 

U odnosu na prošlu godinu, s pridodanim plaćanjem za program iznosi skoro duplo više. Lani nije bilo 'detalja' za glazbeni program, a najam najskuplje kućice je iznosio 37.000 kuna, bez poreza.

Najniža najamnina je ostala ista, 12.000 kuna bez poreza za one koji izlažu i prodaju razne proizvode.

Osim toga, kafićima i restoranima je omogućeno da postave pult na štekatu, maksimalni iznos za platiti je 4,5 tisuća kuna. Neki su to i prošle godine radili, ali koliko smo shvatili, zažmirilo se, ovaj Božićni sajam, tko stavi će se držati kriterija i platiti.

Dodajmo da se i ove godine kućice postavljaju na istim mjestima kao i lani, Rivi, Voćnom trgu, Prokurativama i Pjaci. 

Na kraju izdvojimo da glazbeni program ne moraju platiti na Prokurativama i Voćnom trgu. Odnosno, na Prokurativama nema organiziranog glazbenog programa, a na Voćnom trgu zakupac jedine kućice će sam izabrati program i platiti. Morat će ga amenovati organizator koji je zadao temu 'Dalmatinski Božić'. Najam će platiti 20 tisuća kuna bez PDV-a.

Vaša reakcija na temu