Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miroslav Lelas Najbolji dokaz koliko Split ima veliko srce

Najbolji dokaz koliko Split ima veliko srce

Ove godine okupio se rekordan broj volontera, ali i Splićana koji su hitali kupiti izložene predmete

Ovo je najbolji dokaz koliko naš grad ima veliko srce. Upravo ova rečenica dogradonačelnice Aide Batarelo možda najbolje govori što se u subotu događalo na buvljaku Udruge MoSt održanom ispred HNK Split. Batarelo je u ime splitske gradske uprave dala podršku humanitarnoj akciji.

Već 14 godina 'mostovci' organiziraju akciju 'A di si ti ?!' koja za cilj ima senzibiliziranje javnosti za problematiku beskućništva u Splitu. Ujedno, promociju solidarnosti i volonterstva te prikupljanje pomoći za korisnice i korisnike Programa skrbi i brige za beskućnike udruge MoSt. 

Ove godine okupio se rekordan broj volontera, ali i Splićana koji su hitali kupiti izložene predmete, od šaljivih, kao kuhača s raznim natpisima, preko stripova, ali i - sjeća li ih se još tko - ploča i kazeta, do majica...

Tko se želio zaustaviti u vremenu i imati za uspomenu jedinstvenu sliku iz Splita mogli su se obratiti iskusnim fotografima Cropixa,  Jakovu Prkiću i Paunu Paunoviću.

Čak na 26 štandova prodavali su se razni proizvodi, a za dobru glazbu i sadržajan program bili zaslužni DJ LADY GI,  grupa Film Noir i gosti iz Bezdana, dječji animatori Čarobnog grada, plesači...

- Nekoliko godina zaredom surađujemo s udrugom MoSt i odazivamo se na humanitarne akcije, to nam je i vodilja u statutu kluba - kazao je u ime Moto kluba 'Fjaka' Robert Stipčević.

Vrijedi za vas rečenica da ste čvrsti momci mekog srca, poluozbiljno dobacujemo.

- Ha, ha, ha. Da, tako nas klasificiraju, ali kao što vidite, nismo mi tako strašni kako izgledamo - veselo, nego kako drugačije, odgovara Stipčević.

Sve volontere obišla je Batarelo, pružila ruku podrške i izrazila ponos zbog akcije.

Pročelnica Kabineta gradonačelnica Ana Đeldum je ustvrdila da je buvljak udruge MoSt najbolje mjesto za kupovinu božićnih poklona.

- Možda nemaju veliku materijalnu vrijednost, ali imaju onu drugu, značajniju - kazala je pročelnica Kabineta.

Predsjednica udruge MoSt Đordana Barbarić je htjela naglasiti kako Kabinet gradonačelnika tijekom cijele godine potpomaže Udrugu, bez svjetla reflektora.

S velikim ponosom Barbarić je za ovu godinu posebno istaknula rekordan broj volontera. Oko dvije stotine mladih ljudi, ali i onih mladih u srcu nesebično su pomagali.

- To je najveće veselje! Akcija je nadišla priču 'MoSta'. Ovo je splitska priča o filantropiji, humanosti i solidarnosti i to je nešto što želimo istaknuti.

Osim picigina i cvika na Rivi, da izađe slika dobrote, jer to Split jest - poručila je jedinstvena Đordana Barbarić uz zahvalu svima koji potpomažu akciju.

Buvljak Udruge Most sve više je mjesto koje se ne propušta, jedan od najvažnijih događaja na kojem malo tko ne želi sudjelovati.

-  Drago nam je da 'trendovi' idu u tom smjeru, jer to Split zaista je. Grad s dušom - zaključila je dogradonačelnica.

Da ne bismo koga zaboravili, nabrojit ćemo sve 'prodavače': Inicijativa O La La 366 večera , KNH Torcida Split, udruga Naš Hajduk, Slobodna Dalmacija, Inicijativa Za pametne ljude i pametan grad, Splitski prevoditelji i pisci, Klub mladih matematičara O.Š. Sućidar, DD Maestral, Gradska knjižnica Marka Marulića, Ragbi klub Nada, American football team Split SeaWolves, Dubrovnik Sharks, Splitski portal, Crveni križ GD Zagreb , Nadalina čokolade, OŠ Primorski Dolac, Moto klub Fjaka Split, Čarobni grad, Liga za prevenciju ovisnosti Split, ANST, Radio Dalmacija, Ženski đački dom Split, Splitski skautski zbor, fotoreporteri Cropixa , Cromsic Split, Prirodoslovna tehnička škola, Split i O.Š. Trstenik. 

Volonteri su došli iz I. i III. gimnazije, osmoljetke Sućidar, Škole likovnih umjetnosti, Srednje tehničke prometne škole, potom djelatnici Lidla,  Vespa kluba Split...

Prodavali su i klapa Rišpet, Zorica Kondža, hajdukovci predvođeni Goranom Vučevićem, Bojan Islamović predvodio je udrugu 'Naš Hajduk', i da ne nabrajamo sve poznate i manje poznate koji su htjeli biti dio ove akcije.

Studenti, članovi CROMSIC-a su mjerili tlak, a Foto studio Papaja organizirao je Freezbox...

Spomenimo posebno i da je udruga Splitski portal ove godine prodavala fotografije s izložbe Tiramola, a sav prihod, naravno, ide udruzi MoSt.

Vaša reakcija na temu