Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jedina.hr Nakon požara i kiše Splitom se jutros širio užasan smrad

Nakon požara i kiše Splitom se jutros širio užasan smrad

Zagađenja zraka i razloga za paniku nema, doznaje se u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

Nakon što je pala kiša i natopila opožarena područja oko grada, nekim se kvartovima Splita od jutros širio smrad. Zagađenja zraka i razloga za paniku nema, doznaje se u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo. 

- Jutros je situacija u centru grada bila grozna. Kad je palo ono malo kiše i smočilo ulice osjetio se užasan smrad. Svaka čast ljudima iz Čistoće, odlično obavljaju svoj posao, ali ne mogu sve sami očistiti. Mislim da bi i mi trebali malo povesti računa i očistiti barem ispred svog ulaza - kaže nam čitatelj.

Slična situacija kao u centru bila je i na Mejašima.

- Kod nas je požar došao među kuće, tako da nije bilo ni malo ugodno jutros nakon što je pala kiša. Ipak, najvažnije je da nema nikakvog zagađenja - rekao je Vice Mihanović, predsjednik Gradskog kotara Mejaši.

Iako je za očekivati bilo da je najgora situacija na Karepovcu, Tihomir Barić iz inicijative Drugo lice Karepovca kaže da je najgore iza njih i da im je jutro svanulo s uobičajenim miomirisima koje donosi život uz odlagalište.

- Prva dva, tri dana je ovdje bilo zaista teško, a danas je situacija uobičajena. Kiša je natopila odlagalište i vjerojatno vjetar nosi smrad plinova s odlagališta prema drugim kvartovima - smatra Barić.

Da je situacija na Karepovcu uobičajena potvrdio je i Miroslav Delić direktor Čistoće.

- Podaci o kvaliteti zraka se prate svakog sata i ako nešto nije uredu odmah nam se signalizira. Karepovac je sasvim uredan, sređen je i dima više nema, a miris koji se osjeća je sa zgarišta okolnih šuma. Naručili smo i dodatna mjerenja samog tijela odlagališta, firma iz Zagreba nam je bila prošli tjedan i jučer i očekujemo od njih rezultate kada je u pitanju mjerenje plinskih bunara. Mjerenja su obavljena, a rezultate ćemo imati čim se podaci obrade i o tome ćemo na odmah obavijestiti javnost - zaključio je Delić.

Vaša reakcija na temu