Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAPAD NA ZVEZDAŠE: Državno odvjetništvo otvorilo istragu, traže pritvor za osumnjičenike

NAPAD NA ZVEZDAŠE: Državno odvjetništvo otvorilo istragu, traže pritvor za osumnjičenike

'Tukli su ih zbog izrazite netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti', navodi DORH

 Županijsko državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je istragu protiv trojice osumnjičenika za napad na vaterpoliste Crvene Zvezde u subotu na splitskoj Rivi.

Radi se o mladićima u dobi od 23 do 25 godina.

U rješenju o istrazi navodi se kako postoji osnovana sumnja da su postupali zajednički i dogovorno te da su u lokalu pristupili trojici vaterpolista Crvene Zvezde. Zbog izrazite netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti više su ih puta udarali šakama i nogama te palicama i drugim predmetima po tijelu nazivajući ih pogrdnim imenima.

U nakani neovlaštenog pribavljanja predmeta osumnjičenici su zahtijevali od jednog zvezdaša da im preda odjeću s klupskim oznakama uz riječi prijetnje. Dvojica mladića su uspjela pobjeći, dok su za trećim osumnjičenici nastavili trčati s teleskopskom palicom u ruci i noževima. Od straha je skočio u more. Osumnjičenici su i dalje uz prijetnje zahtijevali da im preda odjeću, što je u strahu za vlastiti život i učinio.

Osumnjičenici su se udaljili s Rive noseći sa sobom trenerku i majicu čime su pribavili neosnovanu materijalnu korist od tisuću kuna. Napadnuti vaterpolist zadobio je hematom nosa.

Nakon ispitivanja, zamjenica županijskog državnog odvjetnika predložila je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi osumnjičenici mogli ponoviti kazneno djelo.

Vaša reakcija na temu