Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAPAD U VINIŠĆU 'Udarali su me letvom i palicom, znam tko stoji iza svega'

NAPAD U VINIŠĆU 'Udarali su me letvom i palicom, znam tko stoji iza svega'

Zbog napada na asistenta Lučke uprave policija je privela jednu osobu, za ostalima se traga

Policija je zbog napada na asistenta Lučke uprave u Vinišću Ivice Anđelića privela jednu osobu. Radi se o 46-godišnjem mještaninu, ribaru. Njega je Anđelić prepoznao kao jednu od tri osobe koje su ga napale prije dva dana. 

Sumnjiči se da je na njega nasrnuo letvom te da ga je udarao po rukama i nogama u namjeri da ga teško ozlijedi. Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu branio se šutnjom. Premda je tužilaštvo tražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, pušten je da se brani sa slobode uz mjere opreza. Ne smije kontaktirati Anđelića, niti mu se približiti na manje od pet metara. Mora se i dva puta tjedno javljati u policijsku postaju. 


Problem s brodovima

Anđelić tvrdi da poznaje i drugog napadača, onižeg muškarca koji ga je bejzbolskom palicom udario u glavu. 

'Znam ga koji je, samo ne znam kako se zove. Njih su poslali, oni su izvršitelji, a ja znam i tko stoji iza svega. Udarali su me letvom i palicom, od udaraca sam izgubio svijest', kazao nam je Anđelić koji je u napadu zadobio ozljede glave. 

Tvrdi da je u pozadini svega problem s usidrenim brodovima u Vinišću koje Lučka uprava želi izmjestiti. Utvrđeno je da su brodovi bez nadzora vlasnika, da ugrožavaju sigurnost plovidbe i red u luci te da predstavljaju opasnost za ostale sudionike pomorskog prometa, kao i potencijalnu ekološku katastrofu. Anđelić kaže da su brodovi kupljeni jeftino, ne za gospodarsku djelatnost, nego za zaradu od rezanja u staro željezo. 

Pisao predsjednici 

Anđelić tvrdi da je već tri puta napadnut. Razočaran je radom policije. Večeras je pisao Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

'Poslao sam predsjednici link na tekst napada na zvezdaše. Tamo nije bilo ozlijeđenih, a osumnjičenici su pritvoreni. A u mom slučaju, ništa. Zašto privedeni nije otkrio tko su napadači? Ako se brani šutnjom, onda neka bude u zatvoru. Mjera opreza? Sramota. Ja se ne bojim. Naći ću napadača koji me je brutalno udario palicom po glavi', kazao nam je Anđelić. 

Vaša reakcija na temu