Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAPIO SE PA UDARIO NA HEROJA Splitska policija prijavila rušitelja spomenika Radi Končaru i za krađu alkohola

NAPIO SE PA UDARIO NA HEROJA Splitska policija prijavila rušitelja spomenika Radi Končaru i za krađu alkohola

U PU splitskoj su nam potvrdili da su podnijeli prijavu za uništenje tuđe stvari i tešku krađu

 Ante Ljubičić rušio je prije deset dana spomenik Radi Končaru u Splitu i potom završio na operaciji jer mu je teška bista narodnog heroja pala na nogu.

Ljubičić je proteklog vikenda pušten iz bolnice, a onda ga je policija nakon završetka kriminalističkog istraživanja prijavila za dva kaznena djela, uništenje i oštećenje tuđe stvari, tj. biste, ali i tešku krađu jer je prije rušilačkog pohoda provalio u ugostiteljski objekt na Rivi i ukrao alkohol.

Ljubičić nam je kazao da je te večeri pio viski i rakiju i onda se 'zaljuljao' zajedno s bistom koja mu je na kraju pala na nogu. Popilo se, a onda svašta vidite, kazao nam je. Ustvrdio je kako nema ništa protiv Rade Končara, štoviše, da ga osobno ni ne poznaje, ali da ne voli partizane, komuniste i Srbe.
   
Grad će poslati Ljubičiću račun za popravak

Grad Split inače još provodi sanaciju spomen biste u parku na Bačvicama. Odlučeno je, naime, da se Končar dodatno učvrsti kako bi se ubuduće izbjegle ovakve situacije. Ljubičić je bistu ljuljao i konačno je odvalio s postolja, moguće je da je spomenik narodnom heroju NOB-a već prije bio na meti vandala koji su ga također pokušali rušiti, ali u tome nisu uspjeli.

Štetu je Grad Split procijenio na četiri tisuće kuna, a račun za popravak ispostavit će, kažu, onome koji je spomenik srušio.



Vaša reakcija na temu