Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić NAZIRE SE KRAJ SUŠAMA: Pitka voda stiže u Sevid za godinu i pol dana!

NAZIRE SE KRAJ SUŠAMA: Pitka voda stiže u Sevid za godinu i pol dana!

Počeli su radovi na izgradnji objekta vodoopskrbe vrijedni 10,24 milijuna kuna

Za godinu i pol dana stanovnici Sevida u Općini Marina trebali bi dobiti pitku vodu. Naime, danas su počeli radovi na izgradnji objekata vodoopskrbe za Sevid vrijedni 10,24 milijuna kuna, a nakon njihove realizacije stvorit će se uvjeti za daljnji razvoj vodne infrastrukture za otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli. Time će se poboljšati kvaliteta života stanovnika i stvoriti bolji uvjeti za razvoj turizma i gospodarstva. 

- Vrijednost ovog projekta je velikim dijelom sufinancirana iz EU fondova sa 6,7 milijuna kuna. Ovo je veliki značaj za Općinu Marina, naselje Sevid, ali i za nastavak daljnje izgradnje vodoopskrbne mreže do Drvenika Malog i Drvenika Velog. Očekujemo da bi ovo gradilište trebalo biti završeno za godinu i pol dana - kazao je Tomislav Šuta direktor Vodovoda i kanalizacije Split te najavio kako rade i na izgradnji drugih vodnih komunalnih građevina na području aglomeracije čija je vrijednost 2,2 milijarde kuna.

- Nadamo se da ćemo kroz naredno razdoblje otvoriti niz drugih gradilišta. Projekt  aglomeracije se odnosi na područje Trogira, Kaštela, Solina i Splita. Time rješavamo odvodnju i vodovodnu mrežu, odnosno pročišćavanje, što je jedan od glavnih uvjeta prema EU. Rokovi su tu, ali dat ćemo sve od  sebe da sve rokove i obveze koje smo preuzeli zadovoljimo - rekao je Šuta.

Projekt izgradnje objekata vodoopskrbe Sevid obuhvaća spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika, odnosno dionicu u Splitsko-dalmatinskoj županiji i izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže gornjeg dijela naselja Sevid. 

- Ovo je velika stvar za Općinu Marina, a ovo je i dokaz da je rad lokalne uprave napokon urodio plodom. U devet godina je bilo puno problema, puno opstruiranja, ali sada smo došli na ono što smo čekali godinama. Ne samo početak radova nego i nastavak pripreme za spoj iz pravca Supljaka. Ovo je vrlo značajno za nas posebno ako znamo da smo prošle godine usred sezone ostali bez pitke vode, zatvorili tuševe, zabranili pranje vozila, zalijevanje... Općina Marina ne može zaživjeti na jednoj kaptaži Rimski bunar i Dolac - rekao je Ante Mamut, načelnik Marine.

Dožupan Ante Šošić dodao je kako Splitsko-dalmatinska županija u ovom dijelu projekta nije imala potrebe projekt sufinancirati, ali da će zato značajnija sredstva izdvojiti za drugi dio projekta kada se bude rješavao zagorski dio Marine, Mitlo, Blizna Gornja i Blizna Donja.

- Voda je nešto što je u 21. stoljeću primarno i raspravljati o tome je li ovo potrebno ili ne je besmisleno. Treba čestitati i Vodovodu i Općini Marina. Grad Trogir i splitski Vodovod su s 300.000 kuna sufinancirali projektnu dokumentaciju za Drvenike, rješavamo sve probleme na zapadnom dijelu općine, a izdvojit ćemo značajnija sredstva za Marinu u temama koje se tiču pomorskog dobra. U Mitlu je naš dio milijun kuna koje ćemo pokušati rasporediti u dvije proračunske godine - zaključio je Šošić.

Vaša reakcija na temu