Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nema dovoljno mjesta u splitskim vrtićima? Evo kako riješiti problem

Nema dovoljno mjesta u splitskim vrtićima? Evo kako riješiti problem

Postoje adekvatni prostori koji bi se mogli preurediti u vrtiće

 Problem s neupisanom djecom u splitskim vrtićima vrlo jednostavno mogao bi postati stvar prošlosti. Naime, izgradnja novih samostojećih vrtića zahvat je koji zahtijeva i vrijeme i financije, no postoji brže rješenje - prenamijeniti postojeće prostore zgradama u vrtiće, što je upravo jedan od ključnih projekata za koje se zalaže HNS, na lokalnoj i državnoj razini.

- Već smo krenuli s inicijativom da se u saborsku proceduru uvrsti prijedlog zakona po kojem bi vrtići u budućnosti mogli biti smješteni i u zgradama koje nisu samostojeće. Postoji puno adekvatnih prostora koji bi se mogli preurediti u vrtiće, samo treba postojati politička volja za to. Na taj način riješio bi se problem nedostatka kapaciteta koji je prisutan u cijeloj Hrvatskoj, a posebno u Splitu. To bi znatno pomoglo svim roditeljima da ne strepe hoće li im dijete dobiti vrtić  – poručuju iz splitskog HNS-a uoči ponovljenih kotarskih izbora na Žnjanu, koji će se održati u nedjelju 21. listopada na adresi Stonska 2.

Upravo je poboljšanje kvalitete života kroz takve i slične projekte ono što ističu kao svoj prioritet. Osim vrtića, kao prioritetne projekte navode infrastrukturu.

- Tražit ćemo da se pod hitno rekonstruira ulica Put Žnjana koja je u sramotnom stanju, jednako kao i Put Orišca za koji ćemo tražiti i izradu UPU-a. I dječja igrališta izgledaju katastrofalno i učinit ćemo sve da se postojeća obnove te da se realiziraju nova – istaknuo je Slaven Buntić, nositelj HNS-ove liste.

Ono što još žele 'pogurati' na Žnjanu su park za pse te implementaciju zelenih otoka te edukacije za odvajanje otpada.
- Iako je na marginama, Žnjan ne smije biti na marginama prioriteta gradskih vlasti – zaključili su iz HNS-a.


Vaša reakcija na temu