Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEMA OSNOVA ZA PRITVOR Šef Odjela za kardiokirurgiju KBC-a Split ispitan u USKOK-u i pušten na slobodu

NEMA OSNOVA ZA PRITVOR Šef Odjela za kardiokirurgiju KBC-a Split ispitan u USKOK-u i pušten na slobodu

Osumnjičenik je iznio aktivnu obranu i negirao inkriminacije - kazao nam je branitelj Vinko Ljubičić

Splitski kardiokirurg Cristian Bulat, osumnjičen za primanje tri tisuća eura mita, ispitan je večeras u USKOK-u. Kako doznajemo od njegovog branitelja Vinka Ljubičića, iznio je aktivnu obranu i negirao inkriminacije. 

USKOK je protiv kirurga donio rješenje o pokretanju istrage. Nisu predložili određivanje istražnog zatvora pa je nakon ispitivanja pušten na slobodu. 

Uprava KBC-a Split najavila je kako će pokrenuti postupak unutarnjeg nadzora, no nisu naveli hoće li Bulata suspendirati ili će nastaviti raditi. Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako će u ponedjeljak poslati inspekciju da utvrdi je li bilo propusta u liječenju Ivana Adžaipa, čija je udovica Ljubica otvorila dušu pred kamerama emisije Provjereno i ispričala kako je za spas svog supruga dala novac iako zna da je to protuzakonito. 

USKOK je donio rješenje o pokretanju istrage i protiv nje. Jučer su je ispitali. 

U rješenju o pokretanju istrage USKOK je naveo kako se osnovano sumnja da je osumnjičeni kirurg kao voditelj Odjela za kardiologiju te ujedno kirurg kardiolog KBC-a Split pacijentu, koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje, 8. studenog priopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti. Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije iako je znao da je potreban žurni operativni zahvat. Kada je 12. studenog od Ljubice Adžaip primio tisuću eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata, novac je zadržao za sebe te je zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao. Od supruge je zatražio i primio još dvije tisuće eura. 

Vaša reakcija na temu