Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nezavisna lista Ivan Gotovac za Gradsko vijeće Kaštela predstavila svoj program

Nezavisna lista Ivan Gotovac za Gradsko vijeće Kaštela predstavila svoj program

Prvo za što će se zalagati je smanjenje i pravednija naplata komunalne naknade, adekvatan put do kuća i polja te civiliziranu i higijenski ispravnu kupnju na tržnicama i ribarnicama

Sinoć su se članovi Nezavisne liste Ivan Gotovac okupili u prostorijama kamenoklesare radnje Gotovac kako bi prijateljima,  simpatizerima i široj javnosti predstavili svoj program. Nezavisna lista Ivan Gotovac predstavlja grupu građana, odnosno  kandidacijsku  listu grupe birača koja se kandidira za Gradsko vijeće Kaštela s ciljem da svojim društvenim radom potakne razvoj i rast kaštelanskog gospodarstva te omogući dostojan život svakom pojedincu koji u Kaštelima živi i djeluje.  

Program NL Ivan Gotovac usmjeren je prvenstveno prema čovjeku jer bez zalaganja na pravo svakog pojedinca da radi i privređuje  nema pravednog ni prosperitetnog društva.

- Stoga je gospodarstvo glavna točka našeg programa, a uz osmišljene projekte koji se tiču komunalnog gospodarstva, prostornog planiranja te društvenih djelatnosti vrlo brzo ćemo potaknuti razvoj grada Kaštela - siguran je nositelj liste Ivan Gotovac, inače gospodarstvenik već dugi niz godina kao i većina članova liste.

 
Neadekvatna i inertna vladavina prethodnih političkih garnitura u Kaštelima potakla ih je na politički angažman, ali, kako kažu, ne da bi vladali, već da bi svojim glasom u Gradskom vijeću mogli utjecati na pozitivne promjene. Zalagat će se, poručuju, za svakog Kaštelanina i projekte koji im idu u prilog jer, kako kaže, Mijo Rogulj, sramotno  je da velika većina Kaštelana do dana današnjeg nema priključak na vodu i kanalizaciju.

Gospodarstvo će u Kaštelima razvijati pod motom 'U opticaju više investicija i sredstava' što znači da će poticati malo i srednje poduzetništvo, a u roku od  šest mjeseci pokrenuti tehnološke parkove odnosno poduzetnički inkubator u kojem bi brojni mladi ljudi trebali naći svoje zaposlenje, na Kozjaku provesti sustav navodnjavanja Kaštela-Trogir-Seget i tako potaknuti poljoprivrednu proizvodnju, otvaranje OPG-ova i novih turističkih usluga što će u sinergiji s postojećim prirodnim, kulturnim i hotelijerskim resursima  omogućiti produžavanje turističke sezone od travnja do prosinca, a uz hotele napraviti kvalitetnu infrastrukturu te adekvatno urediti kaštelansku rivu, plaže, marine i lučice, a sve uz podršku tima stručnjaka koji bi bili zaduženi za apliciranje projekata prema EU fondovima. 

Prema njihovim stavovima, Kaštela moraju biti grad po mjeri čovjeka i prvo za što će se zalagati je smanjenje i pravednija naplata komunalne naknade, adekvatan put do kuća i polja te civiliziranu i higijenski ispravnu kupnju na tržnicama i ribarnicama, stavi u funkciju raspoloživo, a neiskorišteno i zapušteno gradsko zemljište i shodno tome pokrenuti program POS-a.

Vaša reakcija na temu