Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook (Dalibor Ninčević) Ninčević nezadovoljan slikom s ulaza u Salonu

Ninčević nezadovoljan slikom s ulaza u Salonu

'Ruke su mi vezane'

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević nezadovoljan je slikom s kojom se susreću posjetitelji na ulazu u Salonu.

'Ulaz na Manastirine za domaće ljude, ali i brojne turiste, zatvara se u 19 sati. 

Ljeti se mogućnost ulaza i posjeta lokalitetu 'produžuje' za cijelu uru - sve do 20 sati (kad padnu vrućine i najviše ljudi dolazi).

To je još super jer u periodu listopad do kraja ožujka onaj tko dođe u 16 sati posjetiti ili prošetati kroz Salonu, lupit će nosom u vrata.

Puno upita svakodnevno dobijem od brojnih građana zbog ovih nelogičnosti, no nažalost, meni kao gradonačelniku i Gradu Solinu ruke su vezane jer ne donosimo odluku o radnom vremenu posjeta Saloni, niti nas itko pita za mišljenje.

Ne bi želio da Ministarstvo kulture i Arheološki muzej u Splitu u čijoj nadležnosti je upravljanje Salonom, pa tako i donošenje ovakvih odluka, moju objavu shvate kao uvredu ili kritiku, već kao apel i poticaj da Salonu kao najveći i najznačajniji antički lokalitet u Hrvatskoj više otvore posjetiteljima i stave u funkciju turizma.

Praksa u mnogim sličnim slučajevima pokazala je da zaključavanje i zabrane ne postižu nužno veću sigurnost i očuvanje lokaliteta, već naprotiv, katanci izazivaju revolt, preskakanje ograda i potencijalno veću prijetnju za devastaciju prostora.

Mislite li i vi da Salona treba biti bolje prezentirana i više otvorena prema građanima i posjetiteljima?', napisao je uz fotografije.


Vaša reakcija na temu