Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nino Treskavica: 'Još možete pomoći onima koji su u požaru pretrpjeli štetu'

Nino Treskavica: 'Još možete pomoći onima koji su u požaru pretrpjeli štetu'

Prihod neće ići samo za Žrnovnicu, već za sva područja koja je požar poharao

U Žrnovnici je sinoć održan humanitarni koncert kojim se prikupljao dio sredstava namijenjenih obiteljima koje su u požaru prije gotovo mjesec dana pretrpjeli materijalnu štetu. Ulaz na koncert bio je besplatan, a posjetitelji su svoje donacije mogli ostaviti na tri štanda Caritasa splitsko-dalmatinske nadbiskupije. Upravo je Caritas, uz klapu Sveti Florijan i Mjesni odbor Žrnovnica, bio organizator ovog humanitarnog glazbenog događaja. No, završetkom koncerta akcija ne staje, već će račun za donacije biti otvoren idućih desetak dana.

- Sretan sam što su se kolege glazbenici odazvali, kao i velik broj ljudi koji su svojim donacijama odlučili pomoći onima koji su oštećeni u požaru. Donacijski račun je otvoren idućih desetak dana, a svaka kuna će dobro doći. Prihod će ići za kompletna područja koja su poharana, a ne samo za Žrnovnicu. Nakon što akcija završi objavit ćemo koliko je skupljeno novca. Stignete još pomoći unesrećenima od požara - kazao nam je Nino Treskavica, frontmen klape Florijan, koji je došao na ideju organiziranja ovog koncerta.

- Pozvani smo već da održimo koncert u Žrnovnici na Veliku Gospu, koja se slavi u mjestu, no odluka je bila da ga prenamijenimo u veliki humanitarni koncert. Kad vidim sve te ljude i tu strahotu koju su prošli, tuga mi je i nema druge nego pomoći na neki način - zaključio je član prve vatrogasne klape osnovane još 2009. godine koja se okupila među članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žrnovnica, a koji su i sami sudjelovali u gašenju katastrofalnog požara. 

Dodajmo još kako svoje donacije možete uplatiti na broj žiro računa Privredne banke: HR5223400091510879053.

Vaša reakcija na temu