Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nino Vela zadovoljan: Nova regulacija je pozitivna, ali ne može se riješiti problem bez nove infrastrukture

Nino Vela zadovoljan: Nova regulacija je pozitivna, ali ne može se riješiti problem bez nove infrastrukture

Kad imate ovoliki broj vozila, onda cesta kako god je regulirali jednostavno ne može primiti više nego što može

Iako je subotnje jutro donijelo nove gužve na ulicama prema luci, dogradonačelnik Nino Vela je zadovoljan pomacima zbog nove prometne regulacije pretvaranjem Ulice kralja Zvonimira u jednosmjernu.

Ostat će do daljnjega na ovom režimu, rezultati su, kaže, na postojećoj infrastrukturi bolji. Tim više što je riječ o udarnom vikendu i prema neslužbenim podatcima koje nam je iznio, šest posto je više putnika nego prošli vikend i ukupno više putnika nego prošle godine.

- Blokirana je luka zbog prevelikog broja putnika u odnosu na infrastrukturu koju imamo. Mi smo uspjeli maksimalno otvoriti promet prema središtu, prema samoj luci kako se ta gužva ne bi dalje širila, posebno pristup bolnicama. Zbog toga je ova regulacija učinila pozitivno, ali ne može se riješiti taj problem bez nove infrastrukture - pojasnio je.

Napravljeno je, dodao je, sve što se moglo napraviti na postojećim cestama, a sama preregulacija je dala pozitivne efekte na terenu. 

- Međutim, kad imate ovoliki broj vozila, onda cesta kako god je regulirali jednostavno ne može primiti više nego što može - kaže dogradonačelnik.

Na primjedbu kako su autobusi gradskog prijevoznika danas opet zapinjali, Vela je ustvrdio da nova regulacija prometa traži novu organizaciju linija gradskih autobusa.

-  Imaju takav zadatak i rade na tome, prilagodit će vožnju stanju na terenu - poručio je.

S obzirom na to da u udarnom jutru nismo vidjeli prometne policajce, otvoreno smo pitali Velu jesu li im 'plavci' okrenuli leđa.

- Policija radi svoj posao kako može, u skladu sa svojim mogućnostima. 

Očekujemo dodatni angažman prometne policije u pomoći oko reguliranja velikog prometnog opterećenja - odgovorio je.

Zaključio je da je špica udarna te da u najopterećenijem vikendu u godini lagano prolazi. 

- Nedostatna nam je cestovna infrastruktura prema luci, ali tu smo gdje smo. Mi smo kao Grad aktivno pristupili rješavanju problema gdje možemo nešto napraviti i osjeća se određeno poboljšanje, ali nismo očekivali riješiti problem. Uspjeli smo spriječiti to da se gužva ne širi dalje po gradu kako bi i grad i građani mogli funkcionirati - podvukao je Vela. 

Vaša reakcija na temu