Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NIŠTA OD DOGOVORA 'U ČETIRI ZIDA': Prometovi vozači prosvjedovat će ispred Banovine!

NIŠTA OD DOGOVORA 'U ČETIRI ZIDA': Prometovi vozači prosvjedovat će ispred Banovine!

Sindikalist Ivan Barišić je rekao da je ponašanje Uprave - sramotno

Uprava se oglušila na poziv radnika koje je predvodio Ivan Barišić, povjerenik Sindikata hrvatskog vozača u Prometa i ostvarenje svojih prava će tražiti pred Banovinom u srijedu, na dan sjednice.

- Sramotno je da se Uprava ogluši na nas stotinjak koji želimo poboljšanje za nas i za putnike - kazao nam je Barišić.

Ne radi se samo o vozačima, kazao nam je, nego općenito zaposlenicima Prometa, prvenstveno najugroženijima vozačima, kontrolorima i radnicima u radionama. Bore se, navode, za bolji Promet.

Pvi čovjek drugog sindikata, vozača i prometnih radnika, Teo Bulić nije podržao ovaj prosvjed, kaže da nije vrijeme sada, ali da podržava borbu za prava. Više od deset godina se nije dizala plaća, nedostaje vozača, ali nije vrijeme. Tim više, kaže, jer stižu novi autobusi, osjećaju se promjene. 

- Mislim da je ovo malo i ispolitizirano - rekao nam je. 

Barišić uzvraća da nije zvao Bulića jer je 'sindikat pod njegovim vodstvom samo smokvin list za sve uprave'.

Prosvjed Sindikata vozača je organiziran u suradnji sa Sindikatom prometa i veza, te Sindikatom tehničko prometnog sektora. Na čelu je bio glavni povjerenik Sindikata hrvatskog vozača Mario Jukić

Vaša reakcija na temu