Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NIŠTA OD DOLASKA U SPLIT: Nuklearni nosač Abraham Lincoln upućen pred obalu Irana

NIŠTA OD DOLASKA U SPLIT: Nuklearni nosač Abraham Lincoln upućen pred obalu Irana

Bijela kuća sinoć je objavila kako šalje borbenu skupinu na Srednji istok

 Nosač američke ratne mornarice Abraham Lincoln činit će okosnicu borbene skupine koju Bijela kuća šalje put Irana, objavljeno je sinoć. Osim mornarice, SAD će uputiti i skupinu bombardera, i to kao 'odgovor na brojne zabrinjavajuće i eskalirajuće indicije i upozorenja iz Irana', naveo je savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton.

Istaknuto je kako se upućivanjem borbene skupine nosača Abraham Lincoln želi poslati jasna poruka iranskom režimu da će na svaki napad na interese SAD-a ili njegovih saveznika biti odgovoreno silom.

Nosač Abraham Lincoln trebao je ovaj tjedan doploviti do Splita, a hrvatska Vlada je dala posebno dopuštenje s obzirom da se radi o plovilu na nuklearni pogon. Pitali smo danas premijera Andreja Plenkovića zna li išta o tome.

'Ne znam, vidjet ćemo. Ako dođu, dobrodošli su', kazao je Plenković. Tijekom popodneva doznalo se ipak da je posjet otkazan.

Abraham Lincoln nosač je klase Nimitz. U službi je od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća. Bazu u Norfolku je napustio početkom travnja ove godine. Početkom svibnja posada je ugostila predsjednika Albanije.

Vaša reakcija na temu