Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NIŠTA OD NAJAVLJENOG OTVARANJA Dva mjeseca biraju 20 zaposlenika Call centra HEP-a u Kninu

NIŠTA OD NAJAVLJENOG OTVARANJA Dva mjeseca biraju 20 zaposlenika Call centra HEP-a u Kninu

Za proslavu Oluje u Kninu se trebao otvoriti HEP-ov Call centar Knin. Ništa od toga. U HEP-u još traje odabir novih zaposlenika, po Kninu se svašta priča

Proljetos je najavljeno kako će se do proslave Oluje u Kninu otvoriti HEP-ov Call centar, no to nije učinjeno premda su prostorije bivše Jadranske banke uređene i čekaju nove zaposlenike. 

Kontaktirali smo gradonačelnika Knina Marka Jelića kojeg je najava otvaranja centra s 20 novih radnih mjesta razveselila s obzirom na jako lošu situaciju u gradu. 

- Radovi su završeni, sve je bilo spremno za otvaranje. Ne znam zašto nije otvoreno i kakav bi to veliki problem mogao biti u odabiru ljudi. Čuo sam da je natječaj poništen, ali više od toga ne znam. Mislim da se to sve do Oluje moglo riješiti - kazao nam je Jelić. 

HEP: Uobičajeno trajanje procedure zapošljavanja 

Po Kninu se priča da je bilo velikih neregularnosti s natječajem na koji se, kako neslužbeno doznajemo, prijavilo nekoliko stotina kandidata. Spominje se brojka od čak 700 zainteresiranih za rad u Call centru. Pitali smo HEP koliko se ljudi prijavilo, no na to pitanje nisu nam odgovorili, kao ni na upit o tome koliko su potrošili u uređivanje prostorija. 

Natječaj, tvrde u HEP-u, nije poništen, samo se malo odužio odabir zaposlenika. 

- Nadležno distribucijsko područje, Elektra Šibenik u razdoblju od 18. Do 29. Lipnja objavila je natječaj za zapošljavanje 20 radnika pozivnog centra u Kninu. Natječaji za radna mjesta objavljeni su na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci. Dio selekcijskog postupka je proveden, dok će drugi dio testiranja, zapošljavanje i edukacija radnika za rad u pozivnom centru biti realizirani tijekom sljedećih mjesec dana. Radi se o uobičajenom trajanju procedure zapošljavanja s obzirom da je zaprimljen veliki broj prijava kandidata - naveli su u HEP-u. 

Plenković propustio priliku za glancanje imidža

Projekt Call centra HEP-a u Kninu dogovoren je još na sjednici Vlade prošle godine u Kninu. Sve se, kažu nam upućeni, radilo da se centar otvori za proslavu Oluje ove godine, no do toga ipak nije došlo. Mora da je negdje gadno zaškripalo, kada je premijer Plenković propustio priliku da popravi dojam u poplavi loših vijesti i afera koje se posljednjih mjeseci vuku za njegovim ministrima. 

Očito je zapelo s odabirom novih zaposlenika i dogovorom HDZ-a i HNS-a koji su svojim kadrovima premrežili državnu elektroenergetsku tvrtku. U Kninu se navodno čak pojavila i lista s imenima budućih zaposlenika, što je izazvalo reakciju onih koji su računali da će natječaj biti fer i pošten. 

Vaša reakcija na temu