Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Nova TV NOSAČ AVIONA U SPLITU Prosjek godina vojnika je 22

NOSAČ AVIONA U SPLITU Prosjek godina vojnika je 22

Nadaju se povratku u Hrvatsku

Zadnji je dan boravka američkog nosača aviona USS Harry S. Truman u Splitu. Glasnogovornica broda Christina Sears za Dnevnik Nove TV govorila je o detaljima broda te daljnjim akcijama koje će poduzeti. 

- Prosjek godina vojnika na brodu je 22. Mladi su, mnogi od njih nikada nisu napustili ni svoj rodni grad, pridružili su se vojsci da mogu putovati. Imam prijatelje u drugim rodovima vojske i oni govore o tome kako je u Iraku, Afganistanu, Kuvajtu, Faludži. Mi možemo ići primjerice u Singapur, Hrvatsku, Izrael, Grčku, gdje smo bili prije mjesec dana - navela je Sears. 

Kazala je da imaju priliku raditi s drugim mornaricama i različitim partnerima te upoznati izuzetne ljude. 

- Imamo priliku doživjeti različite kulture, što je jednako važno kao i sve ostalo što radimo - smatra.

Istaknula je i da je brod spreman u svakom trenutku. 

- Imamo različite faze. Kad smo u SAD-u, idemo na različite vježbe i treninge. No kada smo u inozemstvu, uvijek smo na raspolaganju svojoj državi tako da kamo god nas Ministarstvo obrane usmjeri, mi ćemo otići i sukladno tome se ponašati - rekla je Sears. 

Nije otkrila planove gdje će se zaputiti nakon Splita. 

- Ne otkrivamo planove, ali znam da nas čekaju susreti s drugim partnerima i saveznicima. Nadam se da ćemo se vratiti u Hrvatsku u nekom trenutku - rekla je Sears.

Vaša reakcija na temu