Nova obavijest građanima iz Vodovoda i kanalizacija

Nova obavijest građanima iz Vodovoda i kanalizacija

Za slučaj nekontroliranog istjecanja vode pod hitno zatvoriti dovod vode na glavnom ventilu

Tvrtka 'Vodovod i kanalizacija' obratila se građanima putem priopćenja, kojeg potpisuje direktor Drago Davidović. Prenosimo obavijest u cijelosti...

Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split je tri dana prije dolaska hladne fronte a samim time i  enormno niskih temperatura putem medija (novina, portala i vlastite internetske stranice) uputio svim svojim potrošačima upozorenje što znače niske temperature za vodovodne instalacije s detaljnim uputama kako spriječiti pucanje vodovodnih cijevi i vodomjera u oknima, što je zasigurno smanjilo broj zaleđivanja i posljedičnih kvarova na vodovodnim instalacija.

Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split se ovim putem zahvaljuje svim potrošačima koji su shvatili ozbiljno upozorenje te zaštitili svoje instalacije na vrijeme.

Nažalost, uslijed niza objektivnih i subjektivnih okolnosti (otvorena gradilišta /primjer Kile/, plitko ukopane vodovodne cijevi internih instalacija, nezaštićeni vodomjeri, poljoprivredni priključci,  nenastanjeni objekti /vikendice, garaže, pomoćni objekti i sl./, ekstremno niske temperature - najniže u zadnjih 54 godine) došlo je do zamrzavanja vodovodnih cijevi i priključaka, a samim time i  do prekida vodoopskrbe za određeni broj potrošača.

Čim su započeli problemi sa vodoopskrbom VIK je sa svim raspoloživom snagama odmah izašao na teren i započeo sanaciju vodoopskrbnog sustava na lokacijama gdje su se pojavili problemi.
Djelatnici ovog Društva su od početka niskih temperatura 24 sata na terenu - radi se danju i noću. Od 6. siječnja do 9. siječnja 2017. godine VIK je obavio ukupno 386 intervencija na sanaciji vodoopskrbnog sustava na području na kojem obavlja  javnu vodoopskrbu.

U dijelovima područja djelatnosti gdje su se zaledile cijevi - plitko ukopane ili položene na zemlji - VIK je osigurao vodoopskrbu putem  cisterne za vodu te se i taj način nastojalo da posljedice u prekidu isporuke vodoopskrbe budu što je moguće manje.

Za drugi dio sutrašnjeg dana (srijeda 11. siječnja 2017. godine) najavljeno je otopljenje i temperature iznad nule, a što će za posljedicu imati otapanje leda u puknutim cijevima i isticanje vode.

Kako bi zbog te činjenice eliminirali ili u krajnjem sveli na najmanju moguću mjeru bilo kakvu štetu izazvanu prodorom vode upozoravamo i molimo sve potrošače da sutradan odmah po zatopljenju obiđu svoje nekretnine (zgrade, obiteljske kuće, vikendice, poljoprivredna zemljišta, garaže i sl. u kojima inače ne borave) i provjere stanje priključaka za vodu i posebno internih vodovodnih instalacija.

Za slučaj nekontroliranog istjecanja vode pod hitno zatvoriti dovod vode na glavnom ventilu. Ukoliko to nije moguće nazvati dežurnu službu Vodovod i kanalizacije d.o.o.Split na broj telefona: 021/383-816  kako bi djelatnici izašli na teren i spriječili daljnju štetu.

Napominjemo da će VIK u skladu sa tehničkim i ljudskim mogućnosti izaći u susret svakom potrošaču neovisno da li se radi o javnim ili privatnim (internim) vodovodnim instalacijama radi zatvaranja dovoda vode.

Ujedno se mole građani da prijave svako uočeno puknuće i isticanje vode u što je moguće kraćem roku na broj telefona: 021/383-816.

Također napominjemo da će radnici VIK-a raditi pojačanim angažmanom na terenu od 0-24 sata sve dane do potpunog otklanjanja  štete koju je hladnoća prouzročila na  vodovodnim instalacijama pod ingerencijom ovog Društva.

Trgovačko društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split  se ovim putem još jednom zahvaljuje potrošačima na razumijevanju i strpljenju.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare