Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVA RJEŠENJA: Vrlo skoro će promet kroz Trajektnu luku biti jednosmjeran, možda od idućeg tjedna

NOVA RJEŠENJA: Vrlo skoro će promet kroz Trajektnu luku biti jednosmjeran, možda od idućeg tjedna

Četiri autobusne linije neće prometovati prema Pazaru i Trajektnoj luci, 2, 11, 17 i 80

Vrlo skoro će promet kroz Trajektnu luku biti jednosmjeran, možda od idućeg tjedna, trebaju se još uskladiti detalji, a do tada već od večeras promjene koje će nastupiti u preregulaciji prometa su ukidanje parkinga uz Jadranski most, reduciranje pješačkih prijelaza na dva, a još bolje će se koristiti vozni trak kojim se ulazi u luku. 

Osim toga, od subote, četiri autobusne linije neće prometovati prema Pazaru i Trajektnoj luci, 2, 11, 17 i 80.

Rezime je to sastanka o poboljšanju nove preregulacije prema luci koja, kaže dogradonačelnik Nino Vela, je dala pomake, a ovo su dodatna poboljšanja.

Broj 80 koji polazi s kolodvora, od subote će tako kretati sa Sukoišana, broj 2 će voziti do HNK, a l 11 i 17 će ići kroz Vukovarsku preko Ulice sloobde do Pojišana.

Tijekom dana će time imati 77 prolaza manje kroz luku. 

Vela je najavio i da će prometna policija uložiti dodatni napor i zaštititi Zagrebačku ulicu samo za javni gradski prijevoz, taxi i vozila s posebnom dozvolom, kao i pomoći na sjecištu glavnih tokova u luci.

Načelnik prometne policije Željko Kapetanović suočio se s pitanjima o djelovanju policije, te zašto ih nema na raskrižjima kao i zašto do sada nisu riješili pitanje Zagrebačke ulice.

Kapetanović je sva pitanja odbacio kao netočna, te ustvrdio da su angažirani sa svim resursima u poboljšanja.

Ipak, na uporna pitanja medija složio se da su često fizički kraj Biskupove palače, nema ih na ostalim raskrižjima, a drži semafore najboljim rješenjima.

- Trebaju biti savjesni građani, nije kriva policija - zaključio je prvi prometni policajac.

Vaša reakcija na temu