Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nova runda pregovora: Golovko ravnatelj Splitskog ljeta, Bulić umjetnička izbornica?

Nova runda pregovora: Golovko ravnatelj Splitskog ljeta, Bulić umjetnička izbornica?

Sastanak u Ministarstvu kulture na kojem je ovaj plan trebao biti iznijet je - otkazan

Gotovo neprimjetno je prošla izjava gradonačelnika Ive Baldasara da će intendant HNK Split Goran Golovko biti ravnatelj 61. Splitskog ljeta. A plan da Golovko zaista bude ravnatelj kulturne manifestacije trebao je biti iznijet i na sastanku u Ministarstvu kulture na kojem bi, za razliku od prošlog puta, bio prisutan intendant. Sastanak je otkazan, ali od plana splitska gradska uprava neće odustati. Ili kompromisnog rješenja. 

Golovko bi prema tom planu trebao biti ravnatelj Splitskog ljeta, a Senka Bulić umjetnička izbornica. U tom smjeru bi se neznatno promijenio postojeći Pravilnik. Pripremljen je i nacrt takvog rješenja.

Koliko će biti odlučni ovaj put u inzistiranju, ostaje za vidjeti, ali pozivanje Golovka na sastanak daje naslutiti da su na putu postignuća dogovora s ministricom Andreom Zlatar Violić.

Osim što je Grad osnivač Splitskog ljeta i većinski financijer, snagu intendantu daje i preko 90 posto potpisa podrške peticije zaposlenika kazališta.

Vaša reakcija na temu