Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Novi dani za Poljica: Promovirat će se kao povijesna regija i turistička destinacija

Novi dani za Poljica: Promovirat će se kao povijesna regija i turistička destinacija

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sastao se s predstavnicima udruge 'Savez za Poljica'

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sastao se danas s Antom Mekinićem, predsjednikom udruge 'Savez za Poljica', dopredsjednikom dr.sc. Zoranom Mihanovićem, dr. Ivom Banovićem i Vesnom Bulić Baketić. Povod za susret je bio je blagdan sv. Jure, zaštitnika Poljica. Članovi udruge su upoznali gradonačelnika s njihovom vizijom i misijom, a Krstulović Opara je rekao da se slaže s njima kako se Poljica, unatoč svojoj političkoj rascijepljenosti, trebaju integrirati po pitanju prepoznatljivosti kao hrvatska povijesna regija.

Važno je istaknuti, dodao je Opara, i sve prednosti koje Poljica baštine. Mekinić je rekao kako Split smatraju glavnim gradom Poljica i prozorom u svijet, jer su ga izgradili i čuvali, na što je gradonačelnik dodao kako Poljica nisu samo zaleđe Splita već i budućnost razvoja cijele ove regije. 

- U razgovoru su prošli brojne teme koje daju za pravo očekivati da hrvatsku povijesnu regiju, poznatiju kako Poljica, očekuju novi dani. Jedan od prvih koraka je uspostava svojevrsnog Kulturno-informativnog centra Poljica u Splitu gdje bi na jednom mjestu bile dostupne sve povijesno-tradicijske informacije, robe i usluge s područja nekoć slavne Poljičke knežije - poručili su iz Grada Splita.

'Savez za Poljica' udruga je građana sa sjedištem u Poljicima čija je zadaća objedinjavanje povijesne regije povezivanjem postojećih povijesno-kulturnih sadržaja i prirodnih resursa u cilju revitalizacije, gospodarskog razvoja i demografske obnove. To bi rezultiralo brendiranjem Poljica kao suvremene hrvatske povijesne regije i jedinstvene turističke destinacije. 

Vaša reakcija na temu