Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI DIREKTOR PROMETA MIROSLAV DELIĆ: Obranio Karepovac od požara, sada bi trebao spasiti kroničnog gubitaša

NOVI DIREKTOR PROMETA MIROSLAV DELIĆ: Obranio Karepovac od požara, sada bi trebao spasiti kroničnog gubitaša

'Iskristalizirao se kao najbolje rješenje', kazao nam je splitski dogradonačelnik Nino Vela

Novi direktor Prometa je Miroslav Delić, dugogodišnji direktor Čistoće. Formalnosti bi se trebale odraditi na Skupštini društva iduću srijedu. Splitski dogradonačelnik Nino Vela potvrdio nam je da Delić uskoro preuzima prvu fotelju kroničnog gubitaša koji se nalazi u suvlasništvu Grada Splita i okolnih jedinica lokalne uprave. 

Delića čeka izazov karijere, u Gradu Splitu smatraju da boljeg od njega nisu imali. Promet kronično grca u gubicima, tvrtku bi trebalo restrukturirati i temeljito protresti, a prije svega obnoviti zastarjeli vozni park. Delić je godinama uspješno vodio Čistoću, s desetak je radnika spašavao gradsko smetlište Karepovac od požara koji se na Split 2017. sručio s Mosora. 

- Bilo je više kandidata, Delić se iskristalizirao kao najbolje rješenje. Među najboljim je direktorima komunalnih tvrtki. Treba nam čovjek takvog profila. Pitali smo ga, on je prihvatio. Konzultirali smo se sa suvlasnicima, svi su se složili. Skupština bi trebala donijeti odluku u srijedu. Očekuje se da direktor stupi brzo na dužnost. Čeka ga jako puno posla. Treba provesti restrukturiranje tvrtke, postupke za nabavu novih autobusa i sustava naplate, a prije svega uskladiti ugovore u skladu s europskom direktivom sa svim suvlasnicima, što je dosad potpisao jedino Grad Split. To je veliki posao koji nije završen. Ugovori reguliraju prava i obveze, uvjet je za sufinanciranje nabave novih autobusa, koji su osnovno sredstvo rada - kazao nam je Vela. 

- Čeka me dosta posla. Zato me tamo i postavljaju. Svi znamo u kakvim je problemima Promet. Idemo popraviti stvari, nadam se da ćemo s radnicima napraviti uspješnu firmu, kao što je i Čistoća - kazao nam je Delić. 

O prvim koracima koje će napraviti na novom radnom mjestu još ne bi, jer prvo, kaže, treba snimiti situaciju u Prometu. 

Vaša reakcija na temu