Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić NOVO SUĐENJE ZA SMRT ANICE ĆURIĆ: 'Zračili su srećom, kod Bruna nisam primijetio ni trun agresije'

NOVO SUĐENJE ZA SMRT ANICE ĆURIĆ: 'Zračili su srećom, kod Bruna nisam primijetio ni trun agresije'

Bruni Bajriću sude za ubojstvo djevojke. Pogodio ju je metkom u prsa i nakon toga s ocem odvezao u bolnicu

U Splitu je počelo drugo suđenje Bruni Bajriću, 27-godišnjaku optuženom da je iz pištolja Mauser ubio djevojku 22-godišnju Anicu Ćurić u njegovom stanu u Slavonskoj ulici u Splitu. Sve se dogodilo oko 23 sata 28. studenog 2016. godine u sobi okrivljenog. 

'Iz sna me probudio tupi udarac. Bruno je vikao: 'Zovite Hitnu', u sobi je Anica ležala prema krevetu. Vidio sam da još diše, pogled joj je bio mutan. Htio sam joj dati masažu srca, ali sam odustao kada sam vidio ranu na prsima. Bruno mi je rekao da je pištolj slučajno opalio. Odvezli smo Anicu u bolnicu, mislili smo da je možemo spasiti. Žao mi je što se ovo dogodilo. To dijete je umrlo na mojim rukama. Ne znam kako se to dogodilo. Bruno je rekao da je išao spremiti pištolj. Dok smo se vozili prema bolnici, stalno je govorio da će se ubiti', prisjetio se u svom svjedočenju otac okrivljenog Nikola Bajrić

Pištolj u stanu nikada prije nije vidio. 

'Bruno je htio raditi kao zaštitar, ali nije bio opsjednut oružjem. Znao je raditi kao redar, ali je bio više kućni tip. Anica je često dolazila kod nas i sprijateljila se s mojoj suprugom. Znam da su se dosta voljeli i da im je razdvojenost teško padala dok je Bruno bio u Poljskoj na obuci za zaštitara. Tečaj je koštao 2.500 eura, ne znam odakle je to isfinancirao', naveo je u svom iskazu otac okrivljenog. 

Kazao je i kako su Bruno i Anica kovali planovi za zajedničku budućnost te da ga je sin pitao da prodaju stan, kupe teren u Kaštelima i tamo sagrade kuću. 

'Činio se kao normalan dečko'

Na suđenju se danas pojavio i otac pokojne Petar Ćurić

'Anica je bila sretna. Nikada nisam primijetio da je imala ožiljke ili masnice. Zračili su srećom. Kod Bruna nisam primijetio ni trun agresije. On je bio njezin izbor. Imali su stabilnu, emotivnu vezu. Dok je Bruno bio na obuci za zaštitara, čuli su se svaki dan. Planirao je naći posao kao zaštitar negdje na Bliskom Istoku. Bruno mi se činio kao normalan dečko. Doista mislim da nije ubio s namjerom. Nije takav tip čovjeka. Anica nikada ne bi bila s nasilnom osobom', rekao je otac pokojne. 

Bajrić je koncem 2017. godine bio osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva, no presudu je lani u ožujku srušio Vrhovni sud i vratio predmet na ponovno suđenje. Tada su i Bajrića pustili iz pritvora. 

Njegov branitelj Željko Gulišija smatra da se radi o nesretnom slučaju, a ne o ubojstvu s neizravnom namjerom. Maksimalno bi se moglo raditi o prouzročenju smrti iz nehaja, ustvrdio je Bajrićev branitelj. 

Podsjetio je kako se pokojna čula s majkom 15 minuta prije tragedije, rekla joj da brzo dolazi, bila je dobro raspoložena. Gulišija je kazao i kako su na mecima nađeni tragovi pokojne, a komentirao je i zaključak suca Lozine, koji je Bajrića na prvom suđenju osudio na 10 godina zatvora, kako je cijev pištolja bila u ustima pokojne jer su u ustima cijevi pronašli njezin DNA. 

'Prilikom ispaljivanja temperatura od 1.300 stupnjeva Celzijusa uništava sve tragove. Jasno je da je trag nastao nakon ispaljenja', kazao je Gulišija. 

Prema optužnici, Bruno je pogodio Anicu metkom u prsa s udaljenosti između 60 centimetara i metra i pet centimetara. 

Vaša reakcija na temu