Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Objavljeni detalji pucnjave koja je potresla Split: DORH opisao kako je Ivan Giljanović izrešetao Marka Bekavca

Objavljeni detalji pucnjave koja je potresla Split: DORH opisao kako je Ivan Giljanović izrešetao Marka Bekavca

Sukobili su se 1. svibnja u kafiću Clo, a Giljanović je od tada u bijegu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izdalo je tjeralicu i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg Ivana Giljanovića koji je 1. svibnja u kafiću Clo pokušao ubiti Marka Bekavca (27). Giljanović je od tada u bijegu, a DORH je danas objavio detalje pucnjave u kafiću Clo koja je potresla Split. 

Osumnjičili su ga da je tijekom prepirke i tjelesnog sukoba s Bekavcem s udaljenosti od oko pola metra ispalio dva hica iz pištolja prema njegovom trbuhu, od kojih ga je jedan pogodio pa je pao na tlo. Kad se Bekavac uspio podignuti, ispalio je još jedan hitac koji ga je također pogodio. Ranjeni Bekavac je počeo bježati, ali je Giljanović krenuo za njim i u kafiću, s udaljenosti od nekoliko metara, ispalio još jedan hitac u njega. Nastavio je pucati i izvan kafića. S udaljenosti oko deset metara ispalio je još dva hica u njega ciljajući u visinu prsiju.

Bekavac je zadobio teške i po život opasne ozljede. Ima dvije prostrjelne rane desnog bedra, prostrjelnu ranu lijevog bedra i ranu podlaktice lijeve ruke, a život mu je spašen žurnim operacijskim zahvatom. 

Sudac istrage prihvatio je prijedlog odvjetništva te je Giljanoviću odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Vaša reakcija na temu