OBOJENA UPITNA ZA LJETO Kaštelet i dalje devastiran, Grad i Županija se ne slažu oko toga tko je odgovoran

OBOJENA UPITNA ZA LJETO Kaštelet i dalje devastiran, Grad i Županija se ne slažu oko toga tko je odgovoran

U dobrom je stanju jedino dio plaže ispred kafića Dragana Jurišića Jenkija

Dok su oči javnosti uperene u Žnjan koji se rješava natječajem, a do tada privremenim rješenjem, Kaštelet i dalje stoji devastiran, tek s malim naznakama da bi se nešto moglo promijeniti. S jedne strane Grad, neslužbeno saznajemo, za plažu zvanu Obojena čeka plan upravljanja pomorskim dobrom, dok s druge strane iz Županije decidirano tvrde da im za redovno održavanje i vraćanje u pristojno stanje ne treba taj plan. Tim više što je 'zemljišnik' odbio zahtjev DORH-a da se uknjiži po sili zakona (ex lege) kao pomorsko dobro i ta je dolje čestica upisana na Grad Split.

Ono što Plan vjerojatno hoće predvidjeti, tu su složni i Grad i Županija, postavljanje modula u stilu onih koji će neko vrijeme biti i na Žnjanu.

- Pisali smo gradskoj upravi i Splitskoj obali da je njihova obveza urediti i pojasnili smo zašto. S obzirom da nemamo upisano kao pomorsko dobro, ne možemo putem koncesija riješiti nego treba Splitska obala kroz redovno održavanje - odgovor je iz Županije.

Ponovili su nam da je odgovornost na Gradu i da jesu spremni uskočiti, ali da svaka plaža treba imati DPU. Očito je kadroviranje u Splitskoj obali bio prioritet, u smjeni direktora možda je nastao šum u komunikaciji iako se bivši direktor Perislav Bonačić skrasio kao pomoćnik novom, Draženu Deliću.

Doznajemo da je išao naputak iz Banovine da se uhvate tog problema, a hoće li ga i kako riješiti do početka sezone, ostaje za vidjeti.

Istovremeno, plaža ispred kafića Obojena svjetlost je u dobrom stanju. Ugostitelj Dragan Jurišić Jenki maše s hrpom papira zbog čega je, kaže, on u legalnom posjedu.   

- Iza svega onoga što se dole dogodilo stoji Grad Split koji je vlasnik tog dijela i bilo bi u redu da se pozabavi s tim. Pa nema Županija ništa s tim - kaže Jenki.

Kazao nam je i da mu je Grad isključio struju iako nema nikakvih dugovanja.

Ponovio nam je ono što je govorio tijekom uklanjanja bespravnih objekata da je Građevinska inspekcija rušila bez rješenja o uklanjanju, pa su rušili i ono što ima dozvolu.

Bilo kako bilo, jedna od najljepših splitskih plaža na kojoj su odrasle generacije i generacije stoji devastirana. Raskopan mul, smeće i opasnost od odrona čekaju da se netko smiluje.
 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare