Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Od početka godine 22 osobe su smrtno stradale na području PU splitsko-dalmatinske

Od početka godine 22 osobe su smrtno stradale na području PU splitsko-dalmatinske

Najteže prometne nesreće događaju se zbog grubog kršenja prometnih pravila

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske od početka godine u prometnim nesrećama smrtno su stradale 22 osobe, a u istom razdoblju 2015. godine smrtno su stradale 23 osobe, javlja splitska policija. U prvih devet mjeseci ove godine evidentirane su 2303 prometne nesreće, dok su u isto vrijeme 2015. godine zabilježene 2222 prometne nesreće.

- Naravno, statistika je jedno, a izgubljeni ljudski životi su nešto drugo i ovo što se događa zadnje vrijeme je prvenstveno tragedija za obitelji poginulih, ali i za cijelo društvo – ističu iz policije. 

Analizirajući prometne nesreće, napominju, razvidno je da se najteže prometne nesreće događaju zbog grubog kršenja prometnih pravila, nepoštivanja prometne signalizacije, te neprilagođene, odnosno brzine neprimjerene uvjetima na cesti i nepropisne brzine. 

- Međutim, svjesni činjenice kako je aktivnost policije samo jedan od čimbenika koji utječe na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila i da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu - poručuju. 

Vaša reakcija na temu