Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Stjepan Tafra ODBLOKIRANO LASTOVO: Županija uplatila 395.000 kuna

ODBLOKIRANO LASTOVO: Županija uplatila 395.000 kuna

Ako može 555 Gradova i Općina u Hrvatskoj uredno poslovati mora to moći i Općina Lastovo, poručili su iz Dubrovačko-neretvanske županije

Iz Dubrovačko-neretvanske županije izvijestili su da su u dogovoru s Vladom RH, uplatili 395.000 kuna na račun Općine Lastovo, čime je račun Općine deblokiran i ona može nastaviti s urednim poslovanjem.

- Napominjemo još jednom da je sadašnje općinsko vodstvo, premda nije odgovorno za ovu ovrhu, propustilo ograničiti ovrhu za iznos sredstava nužnih za funkcioniranje Općine, a koje je pravo imalo po članku 244. Ovršnog zakona. Time je nepotrebno ostavilo bez plaća djelatnice Dječjeg vrtića, vatrogasce i druge općinske službe, a Općina nije mogla plaćati nužne materijalne troškove. Također naglašavamo kako je osiguranje urednog funkcioniranja Općine obveza njezinih izabranih tijela te ih pozivamo da tu svoju obvezu uredno ispunjavaju - naveli su iz Županije.

Dodali su kako su svjesni da nije jednostavno voditi jednu malu otočnu općinu, međutim u sličnoj su situaciji brojne manje općine u Hrvatskoj pa i u njihovoj županiji. 

- Ako može 555 Gradova i Općina u Hrvatskoj uredno poslovati mora to moći i Općina Lastovo. Stoga pozivamo općinska tijela Općine Lastovo na odgovorno ponašanje na dobrobit Lastova, njegovih žitelja i gospodarstva - zaključili su iz Županije.

Vaša reakcija na temu