Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Održan Deveti Forum EUSAIR-a

Održan Deveti Forum EUSAIR-a

Danas u Šibeniku

Danas je u Šibeniku održan deveti Forum Strategije Europske unije za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR). Ovaj iznimno važan događaj okupio je predstavnike iz cijele regije kako bi unaprijedili suradnju i razvoj ovog makroregionalnog područja. Forum je bio prilika za razmjenu ideja i rješenja koja će pomoći u izgradnji održivog razvoja, jačanju gospodarske konkurentnosti te socijalne kohezije među zemljama sudionicama.

'Na današnjem ministarskom sastanku Jadransko-jonske inicijative i Strategije usvojena je Šibenska deklaracija, koja odražava naša zajednička postignuća i ciljeve za budućnost. Ova deklaracija ističe našu predanost u provedbi Strategije i Inicijative te postavlja smjernice za daljnje korake u jačanju suradnje među zemljama sudionicama.

Hrvatska završava svoje predsjedanje Strategijom za Jadransko-jonsku regiju i Jadransko-jonskom inicijativom, predajući dužnost grčkim partnerima. Kroz TRIO, Hrvatska će nastaviti blisko surađivati s grčkim kolegama kako bismo zajednički ostvarili ciljeve Strategije.

Ovaj forum pružio je priliku za duboku i konstruktivnu razmjenu stavova o važnim pitanjima i izazovima s kojima se suočavamo. Sigurni smo da će zaključci ovog sastanka pridonijeti daljnjem jačanju naše suradnje i unaprjeđenju provedbe ciljeva Strategije i Inicijative', stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Vaša reakcija na temu