Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ODRŽANO ZADNJE ROČIŠTE Službenički sud zaključio raspravu u slučaju Maje Đerek. Slijedi odluka

ODRŽANO ZADNJE ROČIŠTE Službenički sud zaključio raspravu u slučaju Maje Đerek. Slijedi odluka

Deset mjeseci nakon suspenzije

Održano je zadnje ročište na Službeničkom sudu u Splitu u slučaju suspenzije Maje Đerek. Bivša pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu nije došla na ročište, kao ni njezin odvjetnik Timon Sakoman.

Đerek je još jučer najavila da neće doći u Split, uz komentar kako sud odugovlači s odlukom te su takvim radom omogućili izmjenu ustrojstva kojom je ukinuto njezino radno mjesto, što je od početka, smatra, bio cilj.

Na ročištu je predstavnica Grada Splita, Kristina Nuić Prka, dobila priliku iznijeti zaključnu riječ. Rekla je kako smatra da je Grad dokazao sve navode iz zahtjeva za pokretanje postupka teže povrede službene dužnosti. Očitovala se na zadnje dostavljene podneske te je istaknula da je službenica Maja Đerek tijekom cijelog postupka tvrdila da je nalog gradonačelnika nezakonit, a ne da ga nije zaprimila.

U podnescima se, između ostalog, kronološki navelo kako je na dan objave članka na Dalmatinskom portalu - u kojem je Maja Đerek iznijela svoj prijedlog o dodjeli kadrovskih stanova socijalnim slučajevima - Ivica Puljak poslao mail svim pročelnicima o pravilima komunikacije s medijima. Potom je ponovio mail jer je u prvom slučajno izostavio pročelnicu komunale Leonu Grgić. Nakon dva zaprimljena maila, navodi se da je Đerek preko medija odgovorila gradonačelniku Puljku, protivno pravilima koje je tog jutra dobila u dva maila.

- Službeni stav Grada Splita po nalogu, a u odnosu na zadnje medijske istupe službenice o radu Službeničkog suda, upravo isto ponašanje i postupanje službenica je imala i prema svojim nadređenima, što se smatra nedopustivim. Slijedom svega navedenog predlaže se zaključiti postupak te usvojiti u cijelosti zahtjev podnositelja - podvukla je Nuić Prka s mišljenjem Grada.

Sa završnom riječi okončana su ročišta i slijedi rješenje koje će u zakonskom roku biti dostavljeno Gradu Splitu i Maji Đerek, više od deset mjeseci nakon suspenzije.

Podsjećamo, u srpnju prošle godine Đerek je suspendirana s mjesta pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu zbog prekoračenja ovlasti, odnosno istupa u javnosti. Đerek je jučer kazala kako je Službenički sud pod potpunom kontrolom HDZ-a te je na nju pokušavao svaliti teret dokazivanja.

Vaša reakcija na temu