Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Okrugli stol 'Poduzetnički centar za nove tehnologije u turizmu' održan u sklopu GAST-a

Okrugli stol 'Poduzetnički centar za nove tehnologije u turizmu' održan u sklopu GAST-a

Sudjelovali su relevntni stručnjaci u području IT sektora, turizma i poduzetništva

Okrugli stol s temom 'Poduzetnički centar za nove tehnologije u turizmu', održan je jučer u okviru 22. međunarodnog sajma GAST 2017. u Konferencijskoj dvorani Spaladium arene. Na skupu, na kojem su sudjelovali relevntni stručnjaci u području IT sektora, turizma i poduzetništva, zaključeno je kako na ovom području, na kojem je turizam jedna od glavnih i jedina rastuća gospodarska grana, postoji potreba za osnivanjem specijaliziranog poduzetničkog centra za nove tehnologije u turizmu. 

Splitu, kao i čitava Dalmacija, kontinuirano ruši sve turističke rekorde u dolascima, noćenjima i prihodima, a na ovom okruglom stolu panelisti su se složili o potrebi postojanja specijaliziranog centra koji bi doprinio razvoju novih tehnologija kao važnog elementa u podizanju kvalitete turističke ponude.

Okrugli stol je otvorila Ivana Prodan, direktorica Poduzetničkog potpornog centra...

- 'Start Dalmacija Up' koja je ukazala na važnost PC kao mjesta koje će mladim poduzetnicima iz IT sektora osigurati mentorstvo u poslovanju, prostor u kojem će poslovati, te visokotehnološku opremu koja im je neophodna, a kao početnicima teško dostupna. 

Prodan očekuje da bi centar mogao početi djelovati upravo na taj način ukoliko dobije sredstva na natječaju Poduzetnička infrastruktura te je istodobno najavila daljnji razvoj centra koji će biti otvoren svim poduzetnicima početnicima, poduzetnicima u turizmu i IT-u te svima onima koji su zainteresirani za primjenu novih tehnologija u svim segmentima poslovanja.

Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. prezentirao je rad svoje agencije i primjere iz prakse koji će pomoći u aktivnostima i poslovanju PC, dok je Andrija Frinčić, direktor tvrtke Implementacija snova d.o.o. iz Zagreba izjavio kako bi mu jedan ovakav centar, da je postojao u vrijeme kad je on počinjao raditi, uštedio minimalno dvije godine poslovanja.

Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije prezentirao je programe koje SDŽ nudi poduzetnicima, a Ana Marija Puzić, voditeljica Odsjeka za industriju i IT Županijske komore Split aktivnosti koje HGK provodi na podizanju kvalitete poslovanja u IT sektoru.

Anamarija Cicarelli, vlasnica splitskog Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo ukazala je na prednosti PC koji će pružiti podršku mladim poduzetnicima u IT sektoru na području poslovanja, marketinga, prezentaciji i prodaji svojih proizvoda poduzetnicima u turizmu kao korisnicima njihovih usluga.

Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, objasnio je aktivnosti svog odjela i obrazložio na koji način potiču kvalitetu u turizmu, između ostalog i primjenu novih tehnologija u turističkoj ponudi.

Tomislav Zović, direktor Klikeri d.o.o. je kao poduzetnik koji posluje već osam godina i koji je među prvima izrađivao web stranice za turistički sektor, obrazlagao kako PC može pomoći malom poduzetniku u IT.

U publici su bili i kandidati za gradonačelnika Grada Splita, Andro Krstulović Opara i Marijana Puljak, koji u svojim kampanjama i planovima vide PC kao jednu od aktivnosti koju podržavaju u svom programu razvoja poduzetništva u gradu Splitu.

Vaša reakcija na temu